Urmakarens Verk

Bok av Jan Björkman
Ingvar Wahlunds liv känns meningslöst efter hustruns död. Han jobbar i sin lilla klockbutik, men det är bara nära dottern Agnes kommer på besök som han känner någon form av glädje. En dag kommer en dam in i butiken som vill göra sig av med en gammal klocka. Hon är säker på att klockan besitter onda krafter. Ingvars meningslösa liv ändras plötsligt när kan upptäcker vad klockan kan göra.
3 utgåvor
Välj utgåva
Urmakarens verkSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178197415
Urmakarens VerkSvenska - Pocket
ISBN: 9789178197712
Urmakarens VerkSvenska - E-bok
ISBN: 9789178197729
Från ett bra & förstående språk dyker helt plötsligt upp ord som jag aldrig någonsin innan hört eller läst i mina dar. Detta ganska tidigt i boken vilket är lite påfrestande & störande..... Många gånger skrattade jag hjärtligt av de roliga liknelserna & förklaringarna av saker. Galet kul. Dom var fenomenala.
Våld i förhållande för 2 olika kvinnor. Ena leder till mord. Andra lyckas fly & vågar anmäla. Men som många kvinnor i våldsamma förhållanden så tar hon förövaren i försvar & skyller på att det nog va hon själv som gjort nåt fel vilket leder till mer våld. En bra skildring om hur det kan se ut i verkligheten.
Ett ur som ger en man/en pappa förmågan att kunna stanna tiden & göra saker utan att någon märker det. Frestelsen att göra mindre bra saker sker men i det stora hela är det sin dotter som blivit misshandlad av sin älskare som han vill hjälpa. Men påvägen hjälper han även andra människor och sig själv. Det visar sig att det finns 2 till sådana ur där ute i världen. Kommer han träffa på dom? Vad sker då?
Bra skriven bok där det händer saker hela tiden.
🟡🟠🔴🔴🟠🟡
"Det smakade som centrifugerad bäversvans"