Svenskt vin

Bok av Mattias Säfwenberg
Boken skildrar Sverige som en växande vinnation. Författaren och sommeliern Mattias Säfwenberg delar med sig av sin kunskap om svenskt vin och dess alldeles unika karaktär. Det kalla klimatet gör att endast vissa druvor kan odlas här. Dessutom ger det unika smaker till vinet vilket är en av de bidragande faktorerna till den svensk vinindustrins framfart.
2 utgåvor
Välj utgåva
Svenskt vin : en vinvärld som växerSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188964328
Svenskt vin - en vinvärld som växerSvenska - E-bok
ISBN: 9789188964441
Boken handlar om svenskt vin och den växande vinindustrin i Sverige. Författaren är sommelier Mattias Säfwenberg som har gedigen kunskap om vinbranschen. Här berättar han för läsaren vad svenskt vin är för något, vilka druvor som klarar av att växa i det kalla klimatet samt om några vingårdar runt om i landet.

För ett par decennier sedan skulle folk bara skakat på huvudet om de hörde talas om svenskt vin. Sverige har ingen tradition av att producera vin på grund av landets geografiska läge och kalla klimat. Några innovativa odlare trotsade fördomarna och nu finns det flera vingårdar runt om i landet. Det kalla vädret gör dessutom att svenskt vin har en alldeles unik karaktär med smaker som inte finns hos många andra viner. En otroligt intressant och välskriven bok om Sverige som nybliven vinnation.