En polare bland pampar och pokaler

Bok av Lennart Johansson och Sören Karlsson
Lennart Johansson (1929-2019) var den mest inflytelserika svensken inom den internationella fotbollen någonsin. Hans meritlista är mycket imponerande och inkluderar bland annat ordförande i UEFA, ordförande i Svenska Fotbollsförbundet och ytterst ansvarig för fyra VM-slutspel. I denna bok berättar Lennart om sin resa från arbetarklassen till fotbollens finrum. Han skildrar livet vid och utanför planen. Boken innehåller även många av hans privata bilder.
I En polare bland pampar och pokaler berättar Lennart med egna ord om spelet både på och vid sidan av planen, framgångarna, motgångarna och resan från arbetargrabb till en av de mest respekterade svenskarna någonsin på den internationella arenan.

Intressant bok och historia om en människa från en riktig folkrörelse. Den är ärlig och uppriktig från en av de stora i idrotts-Sverige. Sanningen bakom en del av det mygel som finns i FIFA och Uefa. Men även mera personliga avsnitt som han inte var så stolt för. Samtidigt ger den en inblick vad makt kan göra med människor.