Mellody Looh-trilogin, #3

Mellody Looh – Förvandlingen

Bok av Gabriella P. Kjeilen
När allt ställs på sin spets, väljer du den du vill vara eller den du måste vara? Nattetid avlöser mardrömmarna varandra och under dagarna är det istället brutala tankar om hämnd som fyller Mellodys sinne. Efter att ha förlorat så mycket vet hon inte hur hon ska gå vidare. Den enda utväg hon ser är att ge efter för hämnden och ge sig av på en resa till Östlandet. Ett sandbeklätt land där drakar flyger över den molnfria himlen. Men det hon inte inser är att hennes beslut är början till det profeterade slutet.
Wow! Vilket slut! Jag såg inte det komma alls och jag är så förvånad över det hela. Jag är osäker om jag faktiskt gillar slutet eller inte. En del av mig tycker det är ett riktigt bra slut samtidigt så är en del av mig som tycker, thats it? Jag vet inte vad men jag hade även hoppats på mer. En del händelser är verkligen så sjukt bra slut medans andra känner jag bara att jag behöver mer förklarat. Sista kapitlet känns det som det bygger upp för mer böcker så jag hoppas (håller tummarna så det gör ont) att det blir mer, dels för att jag ska få mer svar men mest av allt är nog för jag inte är redo att säga adjö.

För att vara en bok på 400 sidor gick den här boken snabbare än vanligt för mig att läsa. Sidorna bara flög förbi för man sugs in i denna otroliga historia. Karaktärerna är unika i sina sätt, de är inte perfekta, långt ifrån perfekta faktiskt. Man kan inte låta bli att bli tokiga på flera av dom samtidigt som man älskar dom innerst inne. Rose jag tittar på dig.

Det enda jag har att klaga på är att min älskade Triton fick ett tragiskt slut. Jag tyckte verkligen om han så mycket så när nya kärleksintresset för Mellody introducerades så blev jag bara sur. Visst han verkar vara en fin och bra kille för Mellody men hur kan vi glömma bort Triton? Vi kan inte bara glömma han sådär. Han blev ju verkligen helt förstörd när han trodde Mellody var död och sjuka jag sitter här och bara tänker FASEN VAD ROMANTISKT *Hearteyes*. Jag behöver hjälp. Men samtidigt tycker jag att han förtjänar ett bättre slut, ett mer värdigt än det han fick.
Jag har nu läst allt Gabriella P. Kjeilen har skrivit och från och med nu är hon på min autobuy lista. Jag sitter här och väntar spänt på vad hon kommer att skriva härnäst för jag vet redan nu att jag kommer att älska det. Men snälla, återkom till den här världen - jag vill och kan inte lämna det.
Mellody Looh - Förvandlingen
av: Gabriella P. Kjeilen
utgiven av: Seraf Förlag
Avslutande delen i trilogin om Mellody Looh
Tack Seraf förlag och Gabriella P. Kjeilen för recensionsexemplaret!

I sista delen om Mellody får vi följa hur hon kämpar mot sina tankar på hämnd och sin mer mörka sida. Tillslut vinner dock tankarna på hämnd och vi beger oss mot Östlandet. Ett sandbeklätt land där mer än bara hämnd väntar. Det Mellody inte inte inser är att detta är bara början till det profeterande slutet.

Men alltså, Oh my God! Jag är fortfarande mållös. Hela jag lyser upp som ett barn på julafton så snart jag tänker tillbaka på boken! Den här var en riktigt bladvändare och fantasy när den är som bäst!
Jag älskar hela den här underbara världen Kjeilen har skapat, hur hon får språket och handlingen att flyta på, hur väl allt beskrivs. Det var så otroligt roligt att få träffa karaktärerna igen och även skifta bekantskap med nya.

Den här boken och hela trilogin skulle jag rekommendera till alla som gillar fantasy eller som är intresserad av att börja läsa fantasy. Eller vet ni vad, jag skulle helt ärligt rekommendera den här boken till ALLA!

Så haffa ett ex och kom ihåg att tacka mig sen!