Mannen från de tysta vidderna

Bok av Lennart Andersson
"Vad fan är deras problem liksom? Jag ifrågasätter tystlåtna typers existens. Som den där Lennart. De är helt klart mindre värda och förtjänar inte att leva." Lennart hade hela sitt liv fått kommentarer om sin tystlåtenhet. Kunde det bara förklaras med att han var norrlänning eller fanns det något annat också som låg bakom? Genom studier, relationer, karriär och dans funderar Lennart på sin oförmåga att prata i vissa sociala sammanhang. En verklighetsbaserad bok, som är både humoristisk och tankeväckande, som ifrågasätter det ständiga kravet på prat i västvärlden. Vi får följa Lennart genom ett långt liv kantat av fördomar och mobbing, men även av självrannsakan och personlig utveckling.
3 utgåvor
Välj utgåva
Mannen från de tysta viddernaSvenska - Pocket
ISBN: 9789188945228
Mannen från de tysta viddernaSvenska - Pocket
ISBN: 9789188945280
Mannen från de tysta viddernaSvenska - Okänt
ISBN: 9789188945235
En i mitt tycke fullständigt omvälvande roman. Man är fångad i en jätteörnklo, liksom, eller som författaren skriver "... Det är som en jätteörnklo som håller mig fast i sitt grepp. Tystlåtenheten följer mig som en skugga. Steg för steg. Den släpper mig inte ur sitt grepp..." En klart läsvärd bokupplevelse. Författaren behandlar social fobi, vilket ju är "i tiden" , så att säga. Och, boken innehåller samtidigt så mycket annat. Alla, säger alla, borde läsa den - och alla, säger alla, som läser den, får en riktig tankeställare.
Det är en bladvändare som ger många igenkänningsfaktorer där man får följa med på en mans spännande och outgrundliga livsfärd. Den allvetande berättaren blandas och hålls isär med Lennarts innersta tankar. Korta och intensiva kapitel. Man bara måste fortsätta läsa vidare. När kommer uppföljaren?
Den röda tråden genom hela boken rör introversion eller social fobi och är mig veterligen den enda ROMAN som tagit upp detta högaktuella ämne och har ett mycket viktigt budskap att förmedla - till alla. De många upplevelserna som huvudpersonen Lennart får vara med om är guld värda. När jag sträckläste boken var det som om jag såg en film. När kommer det att göras en film av boken?