Kom igen nu, Lillgit!

Bok av Anna-Kajsa Holmberg
Lillgit vet att farfar är trött när Lillgit kommer hem från skolan. Men om hon köper karameller till honom nere i affären på hörnet blir han säkert glad! Lillgit klarar nästan allt, men kan hon verkligen fixa hela middagen nu när farfar är jättehungrig och inte orkar själv? Kom igen nu, Lillgit! är en berättelse om att övervinna sina rädslor för att hjälpa den man tycker allra mest om. Om hur det känns när man måste vara stark starkare än man visste att man var
2 utgåvor
Välj utgåva
Kom igen nu, Lillgit!Svenska - Inbunden
ISBN: 9789189147539
Kom igen nu, Lillgit!Svenska - E-bok
ISBN: 9789189147515
Treåringarna tycker: De gillar bilderna, men har lite svårt att ta till sig historien än. Däremot sitter de gärna och bläddrar och pekar.

Femåringen tycker: Han tycker att Lillgit är duktig som klarar att handla själv. "Det kan jag med göra, mamma!" (åh, nej). 

Mamman tycker: Det är en mysig läsning tillsammans med barnen, mycket tack vare att bilderna är ganska dova i sin färggrannhet och för mig som vuxen är de också lugnande (och lite nostalgiska och mer gammaldags). Älskar att farfar sover i en träsoffa, till exempel. Jag gillar också det enkla i den här berättelsen. Det behöver inte alltid vara fart och fläkt och massa saker som händer i barnböcker. Ibland är det fullkomligt perfekt att läsa om någon som klarar mer än hon tror genom att fixa fläskkorv och rotmos till farfar, åka buss och handla själv. Tycker också mycket om hur Lillgit lär sig uttryck av de vuxna som betyder något runt henne och sedan upprepar. Precis som barn gör, på gott och ont.