Sniffa på Siffror med Matte Ma och Tiken

Bok av Sofia Ymén
Det här är boken för alla barn som vill lära sig grunderna i matematik. Till sin hjälp får de en liten fyrbent kompis och dennes matte, som båda är mästare på allt vad lek och äventyr heter. Boken är en färgsprakande introduktion till siffrornas magiska värld, och kommer troligtvis göra även den mest skeptiske eleven intresserad.
Sniffa på siffror med matte Ma och Tiken är en bok som är utgiven av Under the Kite och är ett samarbete mellan 25 författare och illustratörer. I denna bok får man lära sig att räkna upp till 12 och vilka tiokompisarna är genom att följa med matte Ma och tiken på sina äventyr genom de olika siffrorna.
Det här är en rolig bok där varje siffra fått ett uppslag så man kan vara med och räkna. En liten text berättar om vilken siffra det är och vad Matte Ma och Tiken hittar på just denna gång.
Roligast med boken var att räkna sakerna som hörde till siffrans uppslag. På vissa sidor fanns det hur många saker som helst att hitta (som var rätt antal till siffran) medan andra uppslag hade färre och svårare att hitta de saker som fanns. Därför blev det tydligt att de med många saker som tydligt syntes var uppslagen som blev mest populära.
Detta är en lärorik fin bok som vi tyckte var trevlig att läsa.