Vilt, människa, samhälle

Bok av Kjell Danell
Boken beskriver viltets som samhällets resurs och de många frågeställningar som berör viltvård. Vilda djur väcker starka känslor och många olika åsikter. Författarna och forskarna Kjell Danell och Roger Bergström presenterar aktuell kunskap inom lagstiftning, ekonomi och förvaltning. Boken är en del av forskningsprogrammet "Adaptiv förvaltning av vilt och fisk" som finansieras av Naturvårdsverket.
Författarna Kjell Danell och Roger Bergström skildrar viltet som resurs. Vilt, människor och samhället vävs samman och vi måste hitta sätt att leva tillsammans med viltet. Här beskriver de ingående om den lagstiftningen, biologi, viltets samhällsekonomiska betydelse samt förvaltning.

Denna bok är en insiktsfull bok som lämpar sig för alla som är intresserade av jakt, men även de som är intresserade av politik och natur. Det är en komplex fråga som många har åsikter om, men få har kunskaper i. Denna bok kommer garanterat att ge dig mer kunskap om viltvård i Sverige, den rådande lagstiftningen och mycket mer. Jag rekommenderar denna bok till alla sam jagar samt till alla som har starka åsikter om rovdjur och jakt i allmänhet, framför allt personer som sällan vistas på landsbygden och i viltets livsmiljö.

Vilt, människa, samhälle är en mycket informativ bok som tar upp fakta såväl som kontroversiella frågeställningar. Jag lärde mig extremt mycket av denna bok och jag kan varmt rekommendera den. Jag läste den i samband med min jägarexamen, men den passar lika bra för erfarna jägare samt som en fristående bok.