Slukad av Lågorna

Bok av Emma Simu
Människorna i bygden är rädda för Rachael, vars enda önskan är att passa in. Hon är annorlunda, farlig och besitter förmågor utöver det vanliga. ?Hon är en hidonit. Efter en fysisk konfrontation med sin alkoholiserade pappa ger hon sig av för finna sin plats i världen. Rachael gör vad hon kan för att lämna det förflutna bakom sig, men polisen är henne på spåren och hon står vid ett vägskäl. Ska hon leva anonymt för resten av sitt liv? Eller ska hon våga slåss för sin frihet? Slukad av Lågorna är en berättelse om att släppa taget, om att våga släppa andra människor in på livet och att tillåta sig själv att växa. Den handlar om hur det är att känna sig liten i en alldeles för stor värld och att låta gamla murar raseras vid fötterna på någon man älskar. Om vänskap, kärlek och tillit till andra människor, men också i relation till sig själv.
Boken handlar om Rachael som är en hidonit. Hon kan kontrollera och skapa eld med tanken, dock har hon ibland svårt att kontrollera då det är kopplat till hennes känslor. En dag när hon får nog händer en olycka med hennes pappa och hon flyr från staden hon bor i.

Detta är Emma Simus debutbok, och vilken debut dessutom.
Man hamnade i bokbaksmälla och jag har fortfarande inte riktigt tagit mig ur det.
Jag kom snabbt in i boken och ville följa Rachael på hennes resa genom hela boken redan från start. Emmas sätt att beskriva både karaktärer och miljöer är målande och man ser allt framför sig. Alla möjliga känslor går genom en när man läser allt som händer Rachael. Ibland kände jag för att börja gråta och ibland för att skratta och ett tag ville jag bara skrika och döda karaktärerna.
Om en bok får en sån reaktion av mig, så är den otroligt bra, inte bara för att jag blir känslomässig, men för att då är författaren väldigt bra på att förmedla, vilket Emma gör helt perfekt.
Det enda som jag önskar är att få veta mer. Vad hände tex med Vincent? Återupptog Rachael kontakten med sin pappa?
Detta är en bok jag rekommenderar till alla som vill ha spänning, men ändå något som känns verklighetstroget och intressant.