Jessicas vegomiddagar

Bok av Jessica Frej
Är du sugen på att börja äta vegetariskt, men vet inte riktigt hur du skall gå till väga? Då är detta boken för dig. Här presenteras 52 recept på riktigt goda vegetariska rätter som passar alla. Det är en härlig blandning mellan enkla vardagsrätter och mer nytänkande rätter. Recepten är enkla att följa - vilket gör att middagslagningen går som en dans!.
2 utgåvor
Välj utgåva
Jessicas vegomiddagar : hur lätt som helstSvenska - Inbunden
ISBN: 9789150948776
SIGNERAD: Jessicas vegomiddagarSvenska - Inbunden
ISBN: 9780777771440
Har inte testat någon av Jessicas kokböcker tidigare, men fastnade för denna för det påstods vara enkla vegetariska middagar. Något jag behövde bli bättre på.
Jag tycker kokboken är mycket lockande i stil och form; vackra matbilder utan att vara alltför spektakulära/overkliga och recepten är förhållandevis korta och enkla.
Jag gillar att det finns enkla recept som t.ex. Morotsplåt och Supersnabb pastagratäng, men också att det finns "klassiker" med ny vinkling som t.ex. Bakpotatis med majsröra och Bullar i gräddsås (vegoköttbullar).
Kokboken är inspirerande och lockande och det är lätt att göra recepten och dessutom lägga till/dra ifrån beroende på vad man har hemma.
Jessica Frej har gjort en strålande vacker kokbok med 52 enkla, snabblagade och aptitretande recept, enbart grönt! Oavsett om man är vegetarian, vill bli, eller bara vill svira om till en grönare kosthållning, innehåller denna färgstarka kokbok det mesta du behöver för att kunna laga snabba men goda vardagsmiddagar till hela familjen.
Den innehåller också kortfattade tips och tricks, utan krångel plus en del nyttig och lättläst näringslära.
Hon tar även upp alternativ att byta ut mejeriprodukter, gluten och nötter till så man lätt kan anpassa recepten åt det veganska hållet, eller rent av för den som har någon allergi.
Jag fastnade som mest för att respektive recept ryms på ett uppslag tillsammans med en fin bild av maträtten, vilket gör att rätten känns enklare och snabbare att laga.
En mycket trevlig kokbok för matälskaren!
Jag har flera kokböcker av Jessica sen innan och det jag gillar mest med dem är dess enkelhet, det krävs inte milslånga listor med svåra ingredienser som jag knappt vet vad det är, det blir också otroligt gott och i princip alla recept i böckerna blir stående favoriter. Jessicas bok Hur lätt som helst är min mest använda kokbok och den åker alltid fram när idéerna tryter, fetaostplåt och mormors carbonara i den är favoriter som alltid går hem hos hela familjen. Jessicas vegomiddagar blir ett utmärkt komplement till den boken. Recepten i boken är inspirerande och lockar till att lagas. De har också ett tydligt upplägg så det är lätt att laga. En del recept kan vara ganska krångliga att laga när man inte är kock själv, men inte dessa. Jag älskar att Jessica är så bjussig och ger massa tips här och där i boken, det förhöjer nivån på min matlagning. Hittills har jag provlagat fem olika recept ur boken, där alla har gemensamt att de var otroligt goda. Men målet är att provlaga alla recept ur boken framöver. Bilderna i boken är smakfulla i härliga fina färger och jag blir glad av att bläddra i den! Jessicas vegomiddagar är perfekt för den som behöver inspiration i köket och samtidigt vill äta lite mer grönt!
Rekommenderas varmt!
Jessica Frej, som gjort sig känd som TV-kock och kokboksförfattare med inriktning på det enkla. "Hur lätt som helst" heter hennes kokböcker, och denna är alltså vegetarisk. Naturligtvis kan man göra det mesta veganskt också, det är bara att byta ut!

Jag har faktiskt redan lagat flera saker ur kokboken. Många recept passar oss alldeles utmärkt eftersom de är just sabba och innehåller få ingredienser. Perfekt för stressade somamrlovsföräldrar (sommarlov är för föräldrar alltså motsvarigheten till att arbeta dubbelt inför ett stort event eller en kongress för såna som planerar sånt). Vi har provat sommargrytan på egna potatisar. morotssoppa med salvia och tofutacos. Ganska snart kommer Picklespizza stå på menyn också, jordnötssopa och Gotlandssallad. Alla veganifrierade då...

Jessicas vegomiddagar är en perfekt liten bok för folk som inte är vana vid att laga vegetariskt och som känner att det är komplicerat, eller svårt att få till.