Min alltför vackra syster

La malalegna
Bok av Rosa Ventrella
Två systrar i efterkrigstidens Puglia. Livets brutala val, skam och skuld men också om vägval som kan göras och vilka konsekvenser det kan få. Om starka familjeband, drömmar och gamla traditioner på den fattiga italienska landsbygden. Starka känslor och mycket dramatik som tillsammans med de levande personbeskrivningarna och vackra språket skapar en riktig bladvändare.
4 utgåvor
Välj utgåva
Min alltför vackra systerSvenska - Inbunden
ISBN: 9789164206596
Min alltför vackra systerSvenska - E-bok
ISBN: 9789164243683
Min alltför vackra systerSvenska - Okänt
ISBN: 9789164234339
Min alltför vackra systerSvenska - Pocket
ISBN: 9789164207272
I skuggan av andra världskriget växer Teresa och Angelina upp på landsbygden i det fattiga Puglia. De är så olika som två systrar kan vara, Angelina vacker och rebellisk, Teresa blyg men pålitlig. Det är en vardag präglad av kamp för att överleva och när deras far saknas i kriget har deras mor inget annat val än att bli den mäktige baron Personès älskarinna. Skvallret och skammen som sedan följer familjen ger ringar på vattnet. Angelina är den enda som bortser från det, istället drömmer hon om ett annat liv, ett liv som är långt bort från deras torftiga tillvaro. Hon är menad för något större och bättre. Hennes skönhet och hennes längtan efter en annan värld blir också familjens stora sorg. Rosa Ventrella har skrivit en familjesaga där en lång kamp mellan de fattiga arbetarna och de rika markägarna påverkar människor mer än kriget. Där myter och vidskepelse är en del av livet. Och framförallt där familjebanden är viktigare än allt annat.

Boken är lättläst och drivs ständigt framåt. Relationerna i familjen, särskilt mellan systrarna, står i tydligt fokus och jag blir väldigt fascinerad av hela berättelsen. Författaren har verkligen lyckats skapa verkliga och trovärdiga karaktärer. Efter att ha sträckläst boken kan jag konstatera att den var lika bra rakt igenom. Om du är intresserad av relationer och livsöden, läs den här!