Där vitsipporna blommar

Bok av Ann Kjellqvist
I den här boken berättar författaren om hur hon förlorade båda sina föräldrar. Det är en gripande historia om kärlek, saknad, sorg, förtvivlan och livsglädje. 2017 avled Ann Kjellqvists mamma i cancer, och en tid senare fick pappan diagnosen ALS som brukar kallas för djävulens sjukdom. ALS stänger av kroppsfunktionerna en efter en samtidigt som hjärnan är lika glasklar som tidigare.
2 utgåvor
Välj utgåva
Där vitsipporna blommarSvenska - Pocket
ISBN: 9789178852123
Där vitsipporna blommarSvenska - E-bok
ISBN: 9789178852451
Boken är skriven från Anns perspektiv. Ann är mitt i livet och år 2017 dör hennes mamma i cancer efter ett långdraget och smärtsamt förlopp. Kvar är hennes barn, barnbarn och hennes man - Anns pappa. Han ska precis försöka börja bygga upp sitt liv igen då han själv drabbas av den fruktansvärda sjukdomen ALS.

Boken är liten i formatet och tunn och består bara av 108 sidor men ack så mycket det ryms i denna "lilla" bok. Att läsa Anns berättelse om hur hon förlorar båda sina föräldrar inom några år är så gripande. Boken är välskriven, ärlig och öppen. Jag blir så berörd av berättelsen, den är sorglig, känslosam och stark men den är också fylld med så mycket kärlek. Läs denna bok den väcker så mycket känslor och tankar och är så fint skriven. En oförglömlig bok som kommer finnas kvar i mitt hjärta länge.
Så fin bok. Tung att läsa men otroligt fint skrivet. Sträckläste den. Alla borde läsa den. Kände igen mig i den.