Västergötland

Västergötland - food, friends and fun
Bok av Ingrid Eliasson
Västergötland är ett varierande landskap, somhar mycket historik och fantastisk arkitektur gjord av hantverkare. Göteborg och dess skärgård är en pärla, men här finns många. Den stolta industrihistorian med deras byggnader samt Göta kanal är viktiga för området. De stora sjöarna Vänern och Vättern, det bördiga jordbrukslandskapet med enorma fält samt Hunnebergs och Hallebergs toppar tar andan ur en. Under resans gång hittade vi mysiga restauranger överallt - på hotell, ute på landet, vid sjö och hav samt byggnader som hade fått helt nya användningsområden. En tidigare turistbyrå har blivit en fin restaurang vid Vätterns strand. Vi hittade till och med en pittoresk bokhandel i i ett pyttelitet hus på landet, som hade ett café med de mest frestande kakor man kan tänka sig.
2 utgåvor
Välj utgåva
Västergötland - möten, mat, människorSvenska - Inbunden
ISBN: 9789185089109
Västergötland - food, friends and funEngelska - Inbunden
ISBN: 9789185089130
"Västergötland Möten Mat Människor" av Ingrid Eliasson och Bill Mason är en bok som tar dig runt till olika besöksmål i landskapet Västergötland. Som namnet antyder ligger fokus på restauranger, caféer och andra ställen där det går att äta och köpa med sig ätbara saker. Genom fantastiska bilder och personliga texter presenteras de olika platserna. Här möter vi männisorna bakom allt det goda som erbjus, och de delar även med sig av recept som visar exempel på något från deras utbud.
Boken beskriver även miljöerna runtikring, vilket också gör den till en utmärkt utflyktsguide.
Det här är en bok att njuta av, bläddra i, och återkomma till. Den ger inspiration till upplevelser, men är också en upplevelse i sig.
Bokens författare har rest runt i Västergötland och besökt caféer, restauranger och liknande som de sen skriver om i boken. De skriver lite kort om platserna och människorna de mött där. En del platser känner jag väl till, andra inte trots att en del av dem ligger nästan runt husknuten.

Det jag hade önskat var att boken hade korrats en vända till. Det var en del småfel som hade kunnat undvikas i mitt tycke.