Retkusinen

Bok av Ulrika Hjorth
Idag ska Max och mormor gå på Skansen och titta på sälarna. Max längtar! Men utanför ingången står Max storkusin Mimmi och väntar. Varför har ingen berättat att hon också ska följa med? undrar Max. Plötsligt känns utflykten inte lika kul längre. För inte går det väl att bli vän med någon som är dum och retas. Retkusinen är en varm och rolig berättelse om hur något svårt kan bli oväntat bra till slut. Följ med Max, Mimmi och mormor på härlig vårutflykt i välkänd Skansen-miljö. En bok för alla som längtar till eller bara är nyfikna på Skansen!
2 utgåvor
Välj utgåva
RetkusinenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789189147478
RetkusinenSvenska - E-bok
ISBN: 9789189147607
Femåringen tycker: Han tycker att det är så tråkigt att kusinen är dum och retas med Max, men bra att mormor säger till. Han blev också väldigt sugen på att åka ormrutschkanan för ”jag är inte rädd för någonting”.

Mamman tycker: Jag gillar den här berättelsen, för det finns så mycket man kan prata om kring den. Både egna upplevelser och hur de beter sig om varandra och kring vad de gör under sin utflykt. Och jag gillar att det är mormor som tar med barnbarnen på utflykt.

Visserligen tycker jag att mormor är lite väl passiv i hur hon hanterar det som händer mellan barnbarnen. Men det kan man ju också diskutera kring. Hur borde mormor göra, borde hon säga till? Eller är det bra att hon är mer passiv och låter barnen lösa det själva?

Däremot gillar jag själva upplösningen, den är söt och smart.
Läste den här boken för min barn och dom tyckte att den var mycket rolig. Och dom skrattade mycket. Och alla bilderna i boken var också jätte fina.