Förundran

Bok av Maria Borelius
I den här boken ger sig författaren ut på pilgrimsvandring, jobbar i trädgården, njuter av opera och träffar alltifrån hjärtspecialister i Sverige till teknikstjärnor i Silicon Valley. Borelius bygger vidare på sin tidigare bok som tog upp vikten av att hitta saker att förundras över. Hon finner trettio förundransnycklar som minskar stress och väcker glädje och frid.
Tredje boken av Maria Borelius om hur vi kan må bättre. I denna bok handlar det om att även förundran (awe) kan påverka vårt mående. Genom att förundras över, känslan man får av, saker som exempelvis en solnedgång, vacker musik, närheten till ett djur kan vi sänka inflammationsnivån i kroppen. Boken får mig att må bra, se saker på ett nytt sätt och njuta mer av små saker i vardagen. Kan varmt rekommendera både denna bok och föregångarna Hälsorevolutionen och Bliss.
Rekommenderas för den som intresserad av personlig utveckling
Jag har läst alla tre böckerna nu av Maria och jag blir lika inspirerad varje gång. Maria har ett sätt att på ett väldigt gripbart sätt väva ihop sina egna personliga betraktelser med vetenskaplig fakta. Det gör att jag som läsare kan förstå och samtidigt relatera till mig själv.

Den här boken har tagit lite tid att läsa då jag jag verkligen vill ta till mig allt och låta det sjunka in innan jag tar mig an nästa kapitel, eller nästa hus som det heter i den världen som Maria beskriver.
Det här är en bok som verkligen manar till eftertanke och jag blev mycket uppslukad av den och väldigt positiv då den gav mig massor av energi.

Så efter att ha läst och begrundat så känner jag att nu är jag sugen på att testa ayurveda och jag ska leta reda på mina positiva WOW känslor.
Denna bok är en perfekt mix av egna erfarenheter från författaren, tankar och vetenskap om förundran.
Maria skriver om förundrande, hur den kraften skapar glädje, minskar stress och skapar lugn vilket behövs i vårt stressade samhälle. Hon har skapat 30 förundransnycklar för att vi ska få ett mer hälsosammare och lugnare liv i djupdykningen l förundrandes kraft.
Tredje boken av Maria Borelius som avhandlar den märkliga känslan av förundran, som sägs kunna få oss att må bättre. Ämnet har redan tagits upp i Hälsorevolutionen och Bliss, men här djupdyker författaren för att lära sig - och läsaren - mer. Jag gillar mixen av vetenskapliga undersökningar, intervjuer med människor kunniga i sina ämnen, recept och författarens egna upplevelser och aha-upplevelser. Det blir aldrig för "djupt" eller för "enkelt" utan balansen gör det lätt och roligt att läsa. Jag tycker om alla tre böckerna men är nästan beredd att säga att den här är den bästa av dem! Jag tycker den knyter ihop det hela väldigt bra. Har man läst de första böckerna måste man nästan läsa även den här. Det blir ett fint litet minibibliotek som man kan gå tillbaka till och läsa många gånger. Att böckerna dessutom är väldigt vackra att se på gör det inte sämre!