Allt som var mitt

Bok av Cissi Wallin
Under metoo-rörelsen lade Cissi Wallin ut ett inlägg på Instagram som förändrade allt. Hon hotades och hyllades för att ha namngett en känd medieprofil. I sin självbiografi berättar hon den smärtsamma historien, trots att det riskerar hennes frihet. Men att hamna i fängelse kändes bättre än att inte berätta historien.
5 utgåvor
Välj utgåva
Allt som var mittSvenska - Inbunden
ISBN: 9789173897518
Allt som var mitt : historien som inte får berättasSvenska - Inbunden
ISBN: 9789151960272
Allt som var mittSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789151960296
Allt som var mittSvenska - E-bok
ISBN: 9789151960289
Det finns vissa böcker som känns mäktiga att hålla i sin hand, det här är en sådan. Även om man inte delar åsikter med Cissi Wallin är det en bok man borde läsa, man kommer inte ifrån att detta är (en av många) viktiga historier som måste få höras. Men det är också en himla bra bok - rent litterärt, dramaturgin, känslan i språket osv
så hemskt. Att vara offrer men bli graderad till förövaren. Att bli stämpad för att ljuga "förtal". Att inte bli trodd för upplevelserna man tyvärr fått gå igenom. Att be att man ska va tyst om det för domstolen säger att nej du är inget offer. De säger att hennes upplevelser inte är sanna. Det gör ont i mig att hon ska bli så stampad på. Och ännu mer för jag vet att hon inte är den första eller den sista kvinna som fått gå igenom detta.
Så fel så fel. Ett offer ska aldrig behöva straffas ytterligare för det den behövt gå igenom. En viktig bok med viktigt budskap.
Va ALDRIG tyst. Låt dom INTE tysta dig.
Lättläst, viktig, välskriven om inte bara allt som är Cissis utan också allt som är vårt. Om rättsystem, synen på våldtäkt, hur förövare anses vara offer. Läsvärd!
En oerhört modig och viktig bok som alla borde läsa! Man blir arg, ledsen, upprörd och undrar hur det kan gå till så här. En bok som ofiltrerat beskriver hur man känna sig efter att ha berättat om ett övergrepp, pekat ut sin förövare men själv blir både misstrodd och anklagad för brott. En bok som ger styrka men också besvikelse över hur Sveriges rättssystem fungerar och hur utbrett maktmissbruk och tystnadskultur är.
Mitt betyg baserar jag på hur viktigt det är att denna bok läses för att få en bild av den politiska aktivism som Cissi Wallin ägnar sig åt. Cissi är ett offer som blivit förövare efter att rättssamhället inte lyckats ge henne upprättelse för det brott som begicks mot henne. Kanske behöver vi se efter hur vi utreder och bedömer våldtäktsfall. Det finns många andra brott där ord står mot ord och endast offer och förövare är vittnen till det som händer där statistiken ser betydligt bättre ut.
Det här är en bok som alla borde läsa! Den tar upp många viktiga ämnen såsom tystnadskultur och maktmissbruk. Blir både arg, ledsen och förbannad men samtidigt stolt över kvinnor som orkar kämpa mot alla odds. Jag lyssnade på boken och Cissi gör en enastående inläsning!
CISSI WALLIN ÄR SÅ MODIG. Jätteviktig bok och så modigt att Cissi startade ett eget bokförlag för att den skulle få komma ut. Modigt att berätta så mycket och detaljrikt om sin egen hemska historia. Usch, man blir så arg och det är det som gör den här boken så viktig.
En oerhört viktig bok som alla men främst unga kvinnor borde läsa. En bok som ofiltrerat beskriver hur en kan känna sig efter att ha berättat om ett övergrepp, pekat ut sin förövare men blir misstrodd. Cissi vägrar se sig själv som ett offer eller bete sig så som folk tycker att ett offer ska bete sig.
En bok som ger styrka men också gör en besviken över Sveriges rättssystem och tystnadskultur.
Otroligt intressant och viktig läsning om vad man som kvinna möts av när man anmäler sin förövare. Och det orimliga i att förövaren skyddas och offret skuldbeläggs och inte tros på. Tipsar om att lyssna på den då hon läser in den själv!
Som en käftsmäll satte sig den här boken i min hjärna och i mitt hjärta. Boken borde vara obligatorisk litteratur att reflektera kring i grundskola och gymnasiet. Boken gav en bitterljuv eftersmak som satt kvar länge
Läs, läs, läs!
En bok som alla borde läsa. Boken gjorde mig både väldigt berörd och rejält förbannad.