Drakens Dotter, #3

Syskonen Madlock

Bok av Ulrica Edvinsson Sundin
Del 3 i sagan om Drakens Dotter Drokina har tagit sig ut ur drakdemonernas rike men än är hon inte säker. Kiboch är inte redo att släppa taget om prinsessan som skulle försvara hans rike, och Drokinas kamp om rätten till sitt eget liv fortsätter. Hon försöker få tillbaka den familj som försvunnit medan hon varit separerad från sina vänner, men när hon inser att hon vet mindre om sin egen art än hon tidigare trott, börjar Drokina undra var hennes plats i världen egentligen är. Rachel står som vanligt vid hennes sida, nu tillsammans med Mark efter att Nicki övergett dem. Samtidigt framkommer det mer om Rickis förflutna, där det uppdagas att han inte är den han trott.
Jag minns när jag var typ 16-17 år och läste Twilight för första gången. Jag hade hittat något som verkligen passade mig. Vampyrer. Efter det läste jag allt som jag kunde hitta om på vampyrer och på den tiden fanns det inte så mycket på svenska (och jag läste inte på engelska då) så det fanns inte så mycket. Så för mig var, nej är Twilight orsaken till mitt besatt av vampyrer.

Vart vill jag komma med det undrar ni nu? Men grejen är att jag var så besatt av vampyrer och Twilight och jag har letat efter den känslan i flera år nu. Jag har letat efter en vampyr bok som får mig att känna dom där känslorna jag kände första gången jag läste om vampyrer och insåg att de här är min grej. Den här serien har fått mig att känna så igen. Och till skillnad mot vampyrerna i Twilight så är det verkligen vampyrer nu. De är mörka, de är blodtörstiga och de är monster samtidigt som det finns undantag.

Den här boken fick verkligen en mörk vändning i jämförelse med de övriga böckerna och jag verkligen älskar det. Jag har svårt att kunna lista ut vem som egentligen är ond i denna värld för jag tror verkligen inte att den som vi ska räkna som den onda är den som är ondast. Någon har typ redan bytt sida men jag har en känsla att fler kommer det bli och det gör mig exalterad med också nervös.

Gruppen har verkligen en bra dynamik med varandra även fast de tjafsar och bråkar men det känns verkligen att de alla älskar varandra på sitt egna lilla sätt. Något som jag dock störde mig på, och obs spoilers är när Mark och Rachel har sex med varandra. Jag har så otroligt svårt när folk har sex med någon annan när de egentligen är kär i någon annan. För mig känns det som man är otrogen och det är något jag avskyr mer än något annat. Jag vet att Mark och Rachel inte hade känslor för varandra så det kändes bara som ett dåligt plot för att de skulle få en bondet mellan dom att växa.

Men något som jag verkligen älskar med den här boken är att Droki inte väljer vilken kille hon ska vara med utan väljer dom båda. Jag har en guilty pleasure med att läsa reverse harem (en kvinna, flera män) då jag tycker inte om att välja favorit för jag verkar alltid välja den som inte blir vald (Jacob jag menar dig) så när den här boken gör så jag inte behöver välja vill jag bara göra ett glädje skutt. Dock har jag en känsla av att någon kommer säkert dö i slutet av serien men vi tar mitt krossade hjärta då.

Väntar nu spänt på fortsättningen av serien och så snabbt den släpps kan ni räkna med att jag är bland de första som kommer att plocka upp den. LÄS DEN HÄR SERIEN! Jag rekommenderar den här serien så otroligt mycket att om du inte läser den här kommer jag tvinga dig, just nu har du inget val, och lita på mig du kommer inte att bli besviken.
Syskonen Madlock är den tredje boken i serien Drakens dotter och den här serien blir bara bättre och bättre för varje bok!

Det är svårt att skriva något om handlingen utan att spoila något men jag kan säga att handlingen bjöd på ett riktigt spännande äventyr och det är troll, vampyrer, action och riktigt starka kvinnliga karaktärer. Jag tycker bara om Drokina mer och mer men även Rachel och Niki har blivit en stora favoriter, de är så coola alla tre.
Språket är så målande och framförallt fängslande och gör att man inte kan sluta läsa och även om boken är över 500 sidor så är det inte en enda tråkig stund i den.

Jag kan inte vänta tills den fjärde boken släpps för jag behöver mer!

Syskonen Madlock var bara så bra och jag älskade den! Rekommenderas varmt!