Mulan

Film från 2020 regisserad av Niki Caro
Ni kan är en legend jag växt upp med sedan barnsben. Filmen som gjordes förra året såg jag på idag och tyckte den var okey. Jag tror inte jag kommer se om den, men det var en intressant tolkning av storyn. Jag kände aldrig att jag lärde känna någon av karaktärerna och krigande blev jag lite trött på emellanåt. Det som var intressant enligt min åsikt var att de behandlade chi.
Film recension Mulan 2020!

Som man har väntat att få se denna fantastiska film med underbara Li Gong som spelar (vuxna) Mulan.

Filmen utspelas sig i vackra Kina, när Rourankonfederationen börjar invadera landet , en kallelse går därför ut från kejsaren att en man från varje familj ska in kallas till armen för att beskydda Kina. I Mulans familj blir det hennes far som blir inkallad, men han är sjuk och gammal. Därför tar Mulan hans plats, så hon klär ut sig till man, tar på sin fars uniform och beger sig utan sin familj vetenskap.

Den här filmen såg jag själv som barn i tecknad version och tycker att valet av skådespelare är väldigt bra!
Det är häftiga och storslagna scener och mycket av den fantastiska musiken finns med, men tyvärr inte så framträdande som jag hade önskat. Även den mäktiga scenen i den tecknade filmen där Mulan klipper av sitt långa hår finns ej med. Vilket för min del är något som drar ner filmen, det är ett så viktigt ögonblick. Hela scenen där hon gör om sig till ”man” känns väldigt platt.
Om man inte tidigare sett den tecknade versionen, så kanske detta är saker som inte spelar så stor roll.

Hur som är det är en film som passar både för lite äldre barn och vuxna. Den bjuder både på spänning, skratt och oväntade ögonblick.

Filmen är definitivt sevärd och en film som alla bör se.