The Perks of Being a Wallflower

Film från 2012 regisserad av Stephen Chbosky
En coming-of-age-film som baseras på boken med samma namn av Stephen Chbosky. Utan tvekan en av mina favoriter, både bland filmer och böcker! Historien handlar om Charlie, en introvert och lite missanpassad kille, och hans första år på high school. Tycker så otroligt mycket om karaktärerna (såklart framför allt Charlie, Sam och Patrick) och deras vänskap. Filmen och boken behandlar många svåra ämnen så som ensamhet, övergrepp och psykisk ohälsa men innehåller också många ljusglimtar som gör att man blir alldeles varm i hjärtat. Dessutom, osannolikt bra skådisar - verkligen helt perfekt rollsättning!
Älskar Emma Watson! Det är sällan att en film är lika bra som sin bok men den här är nära! Lite hippie men passar bra för tonåriga. Det handlar om en kille som är lite töntig/utanför och har haft det väldigt svårt eftersom sin bästa kompis dog av självmord. Han börjar på en ny skola vart han träffar b.la Emma Watson.
En väldigt fin film som handlar om svårigheter ungdomar kan möta och hålla för sig själv. Huvudpersonen i filmen har inga kompisar tills han träffar två syskon som bjuder in honom i sitt kompisgäng och han känner sig äntligen hemma. Men saker som hänt honom under barndomen sitter fortfarande kvar i hans minne och även om hans psykiska hälsa blir bättre så är den fortfarande skör.
Jag blev väldigt berörd av filmen