Seoul Station

Film från 2016 regisserad av Yeon Sang-ho
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Vi kunde tyvärr inte hitta några butiker som säljer den här produkten
En helt enastående prequel till den koreanska succéfilmen ”Train to Busan”. Den ger ännu mer psykologiskt djup och samhällskritisk realism än den mer omtalade föregångaren - d v s de kvalitéer som gjorde hela filmserien till en sådan succé trots att den hör hemma i den vid här laget tämligen välexploaterade zombiegenren. Den brågruna skalan till trots är animationerna också riktigt vackra och skänker en viss känsla av trivsel i en smutsig och hotfull miljö.

Vi rör oss i centrala Seoul, där en hemlös man insjuknat och dött utan att få så mycket uppmärksamhet av en stressad omvärld. Men naturligtvis är han inte död på riktigt .... åtminstone inte i dem bemärkelsen att han förblir stilla och harmlös.

När zombieviruset sprider sig får vi följa en liten grupp personer med olika band till varandra som strävar efter två saker: att återförenas och att överleva. Vare sig det ena eller det andra är särskilt lätt i den ständigt förvärrade situationen. Dessutom bär minst en av dem på en fruktansvärd hemlighet. Det är verkligen inte bara de odöda som kan bete sig som monster.