Ultra State

Senseless
Bok av Stephen Cole
SYN. KÄNSEL. HÖRSEL. LUKT. SMAK. Vad händer om man inte längre kan lita på sina egna sinnen? Kenzie är bara sexton år gammal men har redan lyckats bli uttagen till årets mest omtalade turnering för gamers. Spelet, ULTRA STATE, är mer verkligt än något annat spel han har provat på tidigare. Det är som att hamna i en magisk värld. Men medan mörkret faller och natten närmar sig dras Kenzie och hans medspelare in i en verklighet som är betydligt farligare än han någonsin kunnat föreställa sig. En obekant värld där ens sinnen försvinner ett efter ett, och där Kenzie till sist inte längre vet vad som är verkligt och vad som är på låtsas ... En lättläst ungdomsroman om en skrämmande virtuell verklighet, skriven av den brittiska författaren Steve Cole. 
2 utgåvor
Välj utgåva
SenselessEngelska - Pocket
ISBN: 9781781127339
Ultra StateSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188577443
Ultra State är en lättläst ungdomsroman som är perfekt för alla gamers och spelfantaster mellan 12-15 år. Berättelsen har ett högt tempo och går väldigt fort framåt, så på vissa ställen känner jag att berättelsen är lite tunn. Men det är inget som jag tycker stör, jag gillade ändå berättelsen och spänningsnivån är hög. Jag skulle bara önskat att där var lite mer bakgrund i historien, att man fått veta mer om Sensia, vilket är företaget som skapat Ultra State, varför de agerar som de gör. Men en stor del av charmen i boken är att man inte vet om det som sker är i verkligheten eller i spelet, så för mycket information förstör kanske den illusionen.

Själva konceptet om ett spel med en virtuell verklighet som går fel gillar jag skarpt, det känns väldigt “nu” för de ungdomar som boken är ämnad för.