Secta

Bok av Peter Lood
Tre brutala mord, utförda med ett par års mellanrum, gäckar Ulrik Nielsen och hans närmaste chef på SÄPO. Tillvägagångssättet är i princip identiskt med ett tidigare mord och allt pekar på en seriemördare. Det finns bara ett problem - det sitter redan en gärningsman dömd för det första mordet. Har han verkligen lyckats begå fler brott under sina permissioner? Trots att hans chef uttryckligen förbjudit det så väljer Nielsen att plocka in den laglöse privatdetektiven Tom Hector på fallet. Under täckmantel ger han sig in på Hall för att samla bevis mot den fruktade "Slaktarn" - en jättelik man som dömts för det bestialiska mordet på sin fru. Men när Hector återvänder har han ett överraskande budskap - ett budskap som Nielsen absolut inte vill höra. Peter Lood är en svensk författare som har skrivit ett flertal hyllade böcker. Hans författarskap har ibland inspirerats av hans arbete på trafikverket, ur denna inspiration kom spänningsromanerna i infrastrukturserien. "Secta" är den andra delen i serien Talionprincipen.
3 utgåvor
Välj utgåva
SectaSvenska - E-bok
ISBN: 9788726562651
SectaSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788726562538
SectaSvenska - Pocket
ISBN: 9789189219052
”Secta” av Peter Lood är en fartfylld och bitvis brutal berättelse om en polis (i hemlighet också med tjänst på SÄPO) och en privatdetektiv som snubblar över en besvärande sanning - att en man som erkänt det brutala styckmordet på sin egen fru förmodligen är oskyldig och har tillbringat tio år i fängelse för någon annans brott. Samtidigt har morden fortsatt ända in i samtiden. Sambandet mellan dem har dock inte varit uppenbart nog för att upptäckas tidigare och de stora gåtorna kvarstår - vem kan få för sig att göra något sådant, varför vill någon göra det och vad är det för osynlig makt som kan få en oskyldig man att ta på sig skulden för det?

Att läsa Secta ger en skön avkoppling från allt som är vanligt och vardagligt. Stämningen i berättelsen ligger ganska nära de senaste årtiondenas lite råa och mystiska thrillers; inte minst ”Seven” från 1995, vilken för övrigt också nämns i boken.