Handens rörelser

Bok av Felicia Stenroth
Ida kommer från fattiga förhållanden med en sjuk mamma och ständigt utmätningshot från kronofogden. Hon jobbar på ett callcenter där man betygsätts efter den hjälp man ger. Hon inleder en kärleksrelation med Edita, men fungerar det i längden utan att dela med sig av sin bakgrund? Boken tar upp ämnen som arbete, klassresa och solidaritet.
Ida arbetar på ett callcenter med olika arbetstider och arbetskollegor. På jobbet är hon en person och hemma en annan, likaså inför sin flickvän Edita. Hemma dimper kronofogdens brev ner i brevlådan och de knackar på dörren men ingenting av värde finns att hämta. Hennes mamma är sjuk och fattig. Ida har ett privatliv hon inte vill dela med någon, varken på jobbet eller i sin kärleksrelation.
-
Men vad svårt det här blev. Jag gillade den här, det gjorde jag ju faktiskt men det var något som gjorde att den inte riktigt höll hela vägen. Den föll lite platt och jag vet inte varför. För jag älskar ju korta kapitel som dessa när de ändå innehåller massor och det starka språket som är pang på. Det är destruktiva familjerelationer, en första kärlek och klasskillnader som formar oss som person. Trots det är det något som saknas för att få mig att känna något. Det flyter på men det är just bara det som händer, för sen är det slut utan en känsla av någon större upplevelse. Jag kommer inte karaktärerna nära och det är inte en bok som kommer att finnas med mig. Tror dock att denna kan vara något väldigt bra för många andra. Jag har läst otroligt fina ord om Handens rörelser men den föll tyvärr inte mig helt i smaken och så kan det vara ibland.