Minimeditationer : en stunds närvaro

One Moment Master
Bok av Martin Boroson
Det här är en bok i litet format, men viktigt innehåll. Den handlar om minimeditationer, men också om att vara närvarande och lugn i olika ögonblick och händelser. Det kan vara i stunder av stress eller när vi behöver fatta beslut, men det kan också handla om att ta tillvara ett par minuter på bussen.
5 utgåvor
Välj utgåva
Minimeditationer : en stunds närvaroSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789170365102
Minimeditationer - en stunds närvaroSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789170365119
One Moment MasterEngelska - Pocket
ISBN: 9781846040559
Minimeditationer : en stunds närvaroSvenska - Pocket
ISBN: 9789127117204
Det här med att meditera känner nog många att det är bra och något de skulle vilja börja med eller ha mer av i tillvaron. Men när och hur? Den här boken är smidig eftersom den inte bara handlar om små korta meditationer i vardagen, utan den är också i ett behändigt format och dessutom skriven så att man kan läsa den långsamt, en bit då och då. Boken är skriven för nybörjare, som jag själv, men menar att även de som är mer vana har nytta av boken då de där små vardagsmeditationerna är något folk ofta glömmer bort.

Jag tycker att boken är lättläst och inspirerande. Här finns både enkla och avancerade övningar. Ett ämne som tas upp är "nödminuten", den stund man skulle behöva stanna upp en minut och tänka. Boken tar upp olika sådana situationer och hur man kan förhålla sig till dem och behålla lugnet.

Till bokens nackdel hör att den är lite tråkig, framför allt visuellt. Några illustrationer eller fotografier hade verkligen lättat upp läsningen.