Bokserien Drakjakten, #1

Drakjakten

Bok av Suzanne Mortensen
Den unge Jakob drömmer precis som många andra barn om ett alldeles eget husdjur. Problemet är att husdjuret måste vara en drake, och när Jakob på sin födelsedag får en leksaksdrake så blir han minst sagt besviken. Tack och lov visar det sig snart att leksaksdraken både kan prata och äta kaktusar. Det dröjer inte länge förrän Jakob och kompisen Bella dras in i ett fantastiskt äventyr tillsammans med Drakbard.
Följ med på drakäventyr!
Högläsning för fantasifulla barn.

Många barn önskar sig ett eget husdjur. Det gör Jakob också, men han önskar sig inte vilket husdjur som helst. Jakob vill helst av allt ha en livs levande drake! När han får en leksaksdrake i present blir han besviken och hans storebror retar honom för att han tror att drakar finns på riktigt. Det visar sig dock att draken inte är vilken plastfigur som helst, den kan nämligen förvandlas till en levande drake som både kan prata och spruta eld. Draken heter Drakbard och har kommit till människovärlden för att leta efter ett stulet drakägg. Jakob och hans kompis Isabella ger sig ut på jakt och träffar på den lilla drakungen Flamma, men stöter på problem. Diana, den elaka cirkusdirektören, vill visa upp draken på sin cirkus och tillfångatar Flamma. Jakob och Isabella får hjälp från oväntat håll för att överlista Diana och hjälpa Drakbard och Flamma att återvända till drakvärlden.

En härlig högläsningsbok med roliga illustrationer!
Jag gillar boken! Den är rolig och jag gillar att det handlar om en levande drake. Jag gillar att boken är rolig, men även om svek av vuxna och kompisrelationer. Jag tycker om Drakbard och historien om honom och drakarnas land. Den är lite spännande och lite läskig när de blir inlåsta i cirkusvagnen. Jag gillar illustrationerna som är i boken, det är inte så många men de som är med är väldigt fina. Jag tycker om att Drakbard är en plastleksak i början och förvandlar sig. Det är en rolig detalj!
En spännande bok för nybörjarläsaren!