Tigerstaden

Bok av Philip Birk
Omvärlden betraktar Tom Grip som död, men innan han kan dra sig undan för gott måste konsttjuven genomföra en sista stöt. Uppdraget är att stjäla ett sedan länge försvunnet Munch-original: den berömda Madonna. Tavlan hålls gömd i Oslo, och Tom är en av ytterst få som vet var den finns det var nämligen han som stal konstverket förra gången. När den före detta polisen Kasper Christiansen dyker upp i den norska huvudstaden tvingas Tom revidera sina planer. Vännens son är försvunnen, och Madonnan visar sig vara det enda som kan leda dem på rätt spår. Tigerstaden är den tredje fristående boken om den snillrika konsttjuven Tom Grip. Philip Birk blandar humor med kallhamrad action och en raffinerad intrig. Den första boken om Tom Grip, Kyldygnet, utkom 2018 och har sedan dess getts ut i Tyskland, Schweiz och Österrike. Ett tyskt produktionsbolag har även köpt film- och tv-rättigheterna till böckerna i serien.
3 utgåvor
Välj utgåva
TigerstadenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789175459011
TigerstadenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789177893974
TigerstadenSvenska - Okänt
ISBN: 9789175459028
Jag gillar hur författaren låter Tom vara påläst på både konstverket och hur han bäst ska komma åt det (även om jag anser att han hade mer tur än skicklighet i ett moment), och jag förstår att det kittlar lite extra att använda just den här mytomspunna målningen! Berättelsen är som alltid fullproppad med intressanta miljöbeskrivningar och fakta som jag _absolut_ måste googla på! 😁
Jag tycker verkligen om Tom Grip! Denna mjuka, humoristiska och lojala man med stort hjärta som tvingas vara macho i sitt jobb! Jag ser verkligen fram emot att träffa honom igen (gissningsvis i Finland! 😉)