Jag vill bara vara fin

Bok av Stephanie Brown

Även när det sista ljuset slocknat finns det hopp

- en helvetesvandring mot självrespekt och livsmod

Vid 23 års ålder stannade Stephanies hjärta, till följd av att hon svultit sig själv till en fjäders vikt. När hon ligger där i den stora sjukhussängen är hon inte rädd för att dö. Den största rädslan handlar om något helt annat, nämligen att hon ska behöva gå upp i vikt och bli tjock. Jakten på perfektion och hennes desperata försök att fylla tomrummet inom henne, fick henne inte bara att svälta sig själv till dödens gräns, utan även att genomgå tre bröstoperationer, en näsoperation i utlandet och slutligen låta sig utnyttjas sexuellt av en plastikkirurg för billigare skönhetsingrepp. Självhatet som inte visste några gränser och rädslan över att inte duga fick henne till slut att inte vilja leva. När ingen, varken sjukvård, vänner eller familj trodde att Stephanie någonsin skulle bli i bättre vände hon, mot alla odds. 

Berättelsen om Stephanies liv är mörk, smärtsam och mycket tragisk, men också fylld av ljus, mod och styrka. Hon är ett exempel på att vem som helst, oavsett motgång, uppväxt, eller öde kan besegra den röst inom oss alla som säger att vi inte duger. För idag vet hon att alla kan finna den inre styrkan och viljan som krävs för att bli fria. Det är ingen lätt resa, det krävs hårt arbete och det gör ont. Men viktigast av allt är att det går, kom ihåg det!

Mindre

Även när det sista ljuset slocknat finns det hopp - en helvetesvandring mot självrespekt och livsmod Vid 23 års ålder stannade Stephanies hjärta, till följd av att hon svultit sig... Mer

Den här boken griper tag i en! En utlömnande bok där författaren beskriver sin uppväxt och liv med anorexia. Hur livet kastas mellan hopp och förtvivlan.
Det här är en historia som berörde mig väldigt mycket på djupet. Dels för att jag alltid jämfört mig med andra fram till för något år sen. Har de jag känner som kämpar med ätstörning. Det var som jag skrev ovan en mörk berättelse men samtidigt nyttigt att få höra hur det kan vara i en persons tankar och liv med ätstörningar. Rekommenderar att ni lyssnar eller läser boken.