Jag vill bara vara fin

Bok av Stephanie Brown
Vid 23 års ålder stannade Stephanies hjärta till följd av att hon svultit sig själv till en fjäders vikt. När hon ligger där i sjukhussängen är hon inte rädd för att dö. Den största rädslan handlar om något annat, nämligen att hon ska behöva gå upp i vikt. Jakten på perfektion fick henne inte bara att svälta sig själv till dödens gräns, utan även att genomgå tre bröstoperationer, en näsoperation och låta sig utnyttjas sexuellt av en plastikkirurg för billigare skönhetsingrepp. Självhatet och rädslan över att inte duga fick henne till slut att inte vilja leva. När ingen, varken sjukvård, vänner eller familj trodde att Stephanie någonsin skulle bli i bättre vände det, mot alla odds. Berättelsen om Stephanies liv är mörk och smärtsam, men den är också fylld av ljus, mod och styrka. Hon är ett exempel på att vem som helst, oavsett motgång eller uppväxt kan besegra den röst inom oss alla som säger att vi inte duger.
Den här boken griper tag i en! En utlömnande bok där författaren beskriver sin uppväxt och liv med anorexia. Hur livet kastas mellan hopp och förtvivlan.
Det här är en historia som berörde mig väldigt mycket på djupet. Dels för att jag alltid jämfört mig med andra fram till för något år sen. Har de jag känner som kämpar med ätstörning. Det var som jag skrev ovan en mörk berättelse men samtidigt nyttigt att få höra hur det kan vara i en persons tankar och liv med ätstörningar. Rekommenderar att ni lyssnar eller läser boken.