Lördagkväll med mat och vin

Bok av Håkan Larsson
Mat- och dryckesskribenten Håkan Larsson bjuder på en uppsjö av goda recept att servera en lördagskväll. Här finns recept på förrätter, varmrätter och efterrätter. Samtliga recept har ett passande vin till. Dessutom lägger författaren stort fokus vid säsongens råvaror för att maximera smakerna och tillgängligheten. Boken lämpar sig utmärkt för middagsbjudningar samt för matlagning vid större tillställningar.
Detta är en av mina favoritkokböcker. Jag hade tidigare "Fredagkväll med mat och vin" av Håkan Larsson, men när jag tappade bort den köpte jag denna istället. Till min lycka är "Lördagkväll" ännu bättre än föregångaren! Författaren var tidigare chefredaktör på tidningen Allt om Mat och han har skrivit många böcker om mat och vin. Jag har många av hans böcker och jag älskar hans fyndiga sätt att skriva där han kombinerar fakta med underhållning.

Denna bok består av massor med recept där säsongens råvaror bestämmer menyn. Varmrätter, efterrätter och förrätter komponeras med goda viner. Resultatet är goda och annorlunda rätter, men med okomplicerad matlagning. Det behöver inte vara krångligt att laga något gott! Till skillnad mot föregångaren tar flera av rätterna lite längre tid att laga eftersom många har mer tid på lördagar än fredagar. Perfekt matinspiration för middagsbjudningen!