Utnyttjad, våldtagen och såld

Bok av Jessika Devert och Paulina Bengtsson
När Paulina är 22 år träffar hon mannen hon drömt om: Jim. Han är stark, karismatisk och redo att bilda familj. Det börjar som en vacker kärlekssaga på internet, men leder snart till en vardag präglad av hot, övergrepp och sjuka sexuella böjelser. Under fyra månader utnyttjas Paulina som sexslav och Jim säljer hennes kropp till män som får göra vad de vill med henne. Han blir alltmer svartsjuk och med ständiga hot kontrollerar han varje steg hon tar. Till slut ser hon ingen annan utväg än att begå självmord. Men innan Paulina sätter sin plan i verket, upptäcker hon att hon är gravid och det ger henne kraft att fly. Några år senare möter hon sin förövare i domstol. Han döms till ett långt fängelsestraff. I Utnyttjad, våldtagen och såld berättar hon sin fruktansvärda historia och om den långa och svåra vägen tillbaka till ett normalt liv. PAULINA BENGTSSON driver sedan 2008 den ideella föreningen Novahuset, som hon startat för att hjälpa andra som utsatts för sexuellt våld. För henne handlar det om att göra något bra av det hemska som har hänt och att det till och med fått en mening. Paulina lever idag med sin man, sina två döttrar och två bonusbarn och tilldelades 2019 Stora mammapriset av Expressen. JESSIKA DEVERT är journalist och författare. Hon har tidigare bland annat givit ut biografierna Nazibruden med Anna-Lena Joners Larsson, Nu är det kul igen med Karin Adelsköld och Ett vinnande slag med Helen Alfredsson.
Den här boken bygger på en sann berättelse där Paulina berättar hur hon 22 år gammal möter Jim sitt livs stora kärlek - tyvärr visar det sig väldigt snabb att Jim är någon helt annan än vad Paulina trodde. Han våldtar henne, utnyttjar henne sexueltt, säljer hennes kropp till andra män och för även en psykiskt misshandel mot Paulina.

Det här var en bok som berörde mig - den är gripande, stark, hemsk men innehåller också glädje och kärlek. Paulina berättar väldigt öppet och ärligt om det hon varit utsatt för och det gör ont i själen att läsa om detta. Jag blir alltid lika chockad och arg av att läsa hur kvinnor utnyttjas på så många olika hemska sätt, för mig är det helt ofattbart hur en människa kan göra så här mot en annan människa. En väldigt stark bok om en stark kvinna som vägrar låta sig sluta leva och sedan 2008 startade hon en ideell förening Novahuset, en förening som finns för att hjälpa andra kvinnor som blivit utsatta sexuellt våld.
Detta är boken om Paulina o hennes fruktansvärda historia o hennes väg tillbaka. Hon möter Jim på internet o allt börjar så kärleksfullt , men snart leder det till en vardag med hot, övergrepp o sjuka sexuella böjelser . Jim säljer även Paulina till andra män. Paulina ser ingen annan utväg än att ta sitt liv men precis innan upptäcker hon att hon är gravid . Paulina får sån styrka av detta o lämnar Jim. Boken innehåller väldigt mycket detaljer så man får kväljningar o gråten sitter i halsen . Man kan inte förstår hur man kan utnyttja människor på detta vis . Paulina har drivit den ideella föreningen NOVAhuset sen 2008 där hon hjälper andra . Fruktansvärd bok men viktig !
En mycket gripande bok ur verkligheten .
Att få ta del av vad för hemskt som hänt denna tjej.
Många skulle behöva läsa denna för att förstå hur hemskt kvinnor kan bli utnyttjande pga sin godhet .
Lättläst , då man inte vill släppa den ur händerna.
Vilken stark kvinna .