Välkommen hit, välkommen hem

Bok av Josefin Fabricius
Sommaren går mot sitt slut och det har blivit dags för en hel årskull ungdomar att inleda sitt första år på gymnasiet. För Matilda är det en lättnad att få börja om och slå sig fri från högstadietidens gamla roller. För Alexis är det en oro inför hur han som tidigare varit skolans kung plötsligt ska förvandlas till en nobody i den nya klassen. För Rebecka är det en chans att en gång för alla få det som hon kämpat för så länge - kosta vad det kosta vill. Olycklig kärlek, hemliga relationer, förlorad vänskap och ett ständigt ifrågasättande av vad man egentligen vill följer de tre personerna under året och när sommaren kommer tillbaka igen är ingenting sig längre likt för någon av dem.
2 utgåvor
Välj utgåva
Välkommen hit välkommen hemSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178850167
VÄLKOMMEN HIT VÄLKOMMEN HEMSvenska - E-bok
ISBN: 9789178850341
En fantastisk berättelse på 381 sidor där allt man kan tänka sig finns med. Olycklig kärlek, intriger, vänskap, kärleksrelationer och allt vad det innebär att gå från en elev på högstadiet till en elev på gymnasiet.
Karaktärerna och miljöbeskrivningarna är så träffsäkra så det kändes faktiskt som att man var med i boken själv.
Det jag kände som var det finaste med boken var hur nära man kände sig karaktärerna och att igenkänningsfaktor var så pass hög. Det är fint att för en stund kunna spola tillbaka tiden ungefär 5 år och kunna se tillbaka på ens egna högstadietid, även fast jag inte hade världens bästa tid på högstadiet och det var även då som min psykiska ohälsa bröt ut som mest. Men jag tycker att det kan vara bra att kunna se tillbaka på en negativ period i sitt liv ändå för att själv kunna upptäcka hur mycket man har utvecklats och vuxit som person.
Så tack snälla Josefin för en liten throwback för min del.
Men som avslut, en fantastisk bok som jag fick chansen att läsa! En bra bok med ett bra flow helt enkelt.
Längtar efter kommande böcker av författaren!! 4 av 5.