Fantastiska tågresor

Amazing Train Journeys
Bok av Lonely Planet
Boken innehåller 60 inspirerande tågresor. Vissa av dessa är klassiska långa resor som Rocky Mountaineer, The Ghan och Transsibiriska järnvägen. Här finns även många kortare och mer okända rutter som är mer lättillgängliga för svenska resenärer. Boken innehåller även vackra fotografier, kartor och praktisk information som tidtabeller och roliga avstickare från de rekommenderade rutterna.
2 utgåvor
Välj utgåva
Amazing Train Journeys LPEngelska - Inbunden
ISBN: 9781787014305
Fantastiska tågresorSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177837909
Den senaste tidens klimatdebatt har gjort att allt fler vill välja bort flyget för att istället resa med tåg. Den här boken passar utmärkt till alla som vill hitta inspiration till olika tågresor. Här beskriver författaren 60 olika resor över hela världen som kan göras med tåg. Dels finns det långdistansresor som bland annat Rocky Mountaineer i Kanada, men även mer okända och kortare turer.

Det är en inspirerande bok som visar att det inte behöver vara särskilt svårt att resa med tåg och åka på tågäventyr. Här finns något för alla smaker och plånböcker. Jag gillar framför allt att författaren inkluderar praktisk information om bland annat små avstickare som finns på vägen. Detta får en att inse att det finns så mycket att se här i världen. Det är inte alltid ett måste att åka långt bort för att hitta guldkornen. En riktigt härlig bok!