Döden den bitterbleka

Bok av Anne-Marie Schjetlein

»Du och jag Andreas, vi kommer få det så bra. Du kommer älska mig, bara mig.«

Halmstad plågas av ett pedofilrykte. Som kirurg tvingas Andreas ta emot skadade pojkar på sjukhuset. Utnyttjade kroppar. Oron växer sig större, ockuperar honom. En pedofil. Kan Petra verkligen ha någonting med det här att göra?

Trots att Andreas inte sett skymten av Petra på ett år kan han inte slappna av. Hennes sista ord gnager. Hon mördade för att komma honom nära ändå har han inte kontaktat polisen. Om du gör det kommer jag tillbaka. Men inte till dig. Utan till dina kära söner. Så Andreas tassar på tå, tvekar inför relationer som lockar, osäker på vad som kan väcka Petras vrede.

Döden den bitterbleka är en psykologisk spänningsroman i sjukhusmiljö. Med fingertoppskänsla för dramatik, relationer och vardagsrealism trollband Anne-Marie Schjetlein både läsare och kritiker med sin debut, Döden kvittar det lika. Döden den bitterbleka är den andra, fristående boken i serien om den kantstötta villaidyllen i Tylösand.

Mindre

»Du och jag Andreas, vi kommer få det så bra. Du kommer älska mig, bara mig.« Halmstad plågas av ett pedofilrykte. Som kirurg tvingas Andreas ta emot skadade pojkar på sjukhuset... Mer

6 utgåvor
Välj utgåva
Döden den bitterblekaSvenska - Pocket
ISBN: 9789176293485
Döden den bitterblekaSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176293515
Döden den bitterblekaSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176293492
Döden den bitterblekaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789176293461
Döden den bitterblekaSvenska - E-bok
ISBN: 9789176293478
Döden den bitterblekaSvenska - Okänt
ISBN: 9789176293508
Nu är andra fristående delen utläst i serien 'Tylösand' och är helt mållös! Detaljer är noggrant skrivet och med en spänning som gör att man både tappar hakan, emellanåt fnittrar och även fäller en tår under bokens gång. Onda människor finns det överallt och när små barn är inblandad så blir det väldigt känsligt. Fick igår ta en paus i läsandet för att det blev så påtagligt att det faktiskt finns barn i vår värld som utsätts för sådant som skrivs i boken.

Kirurgen Andreas kämpar på efter sin frus död i den lyxiga villan på Tylösand med sina söner. En dag när han jobbar tar akutmottagningen emot en pojke som är illa däran. Detta är bara början och bara första pojken. Fler pojkar kommer in, utnyttjade till max. En pedofil jagas och samtidigt så tvekar Andreas på olika relationer. Kan man verkligen bli lycklig igen efter att ens käraste dött och vågar man släppa kontrollen över sina barn när en pedofil går lös?

Den här boken berör mig väldigt mycket. Den är skriven så man samtidigt blir nyfiken på vad som händer på nästa sida. Spännande, välskriven, sorgsen men samtidigt kärlek och tacksamhet. Rekommenderas starkt att ni läser eller lyssnar på den! En ENASTÅENDE psykologisk spänningsroman i sjukhusmiljö!