Gudar och hjältar i nordisk mytologi

Gods & heroes from Viking mythology
Bok av Brian Branston
"En mycket bra bok... Också vi vuxna dras snabbt in i sagornas värld och fascineras av gudarnas besvärliga livsöden." Bibliotekstjänst De nordiska gudarnas och hjältarnas äventyr! På vikingatiden, i nordisk mytologi, skapades världen av den döde jätten Ymers kropp och hans skalle blev himlavalv. De överlevande jättarna fick bo i Jotunheim medan gudarna, asarna, höll till i Asgård. Oden, som var en av de som dödade Ymer, var gudafadern och Frigg var modern. Här berättas de gamla sagorna om vikingarnas gudar, hjältar och jättar på ett levande och underhållande sätt. Otroliga berättelser växer fram och illustreras av fantastiska bilder. Vi får veta hur de första människorna Ask och Embla blev till, hur åskguden Tor fick sin hammare och vi får följa med på flera av Lokes äventyr i Asgård och Jotunheim. Här möter vi även t.ex. den vackra och gode guden Balder, fruktbarhetsgudinnan Freja, kärlekens och kunskapens gudinna Idun och nornorna - ödesgudinnorna som sitter vid Yggdrasils rötter och spinner världens öde. Det finns rysliga varelser som Fenrisulven och Midgårdsormen. Och katastrofen Ragnarök - vad hände vid gudarnas domedag? En bok för hela familjen som ger möjlighet att uppleva asarnas guldålder och följa dem genom glädje och sorg fram till Ragnarök. I bokens inledning berättar professor emeritus Lars Lönnroth om bakgrunden till den nordiska mytologins sagor. Den italienske konstnären GIOVANNI CASELLI har gjort både illustrationerna i färg och bilderna i svartvitt. Han har även gjort illustrationerna till Grekisk mytologi gudar, hjältar & monster.
10 utgåvor
Välj utgåva
Gudar och hjältar i nordisk mytologiSvenska - Inbunden
ISBN: 9789174691375
Nordisk mytologi : Vikingatidens gudar och hjältarSvenska - Inbunden
ISBN: 9789174691795
Gudar och hjältar i nordisk mytologiSvenska - Inbunden
ISBN: 9789127034372
Gudar och hjältar i nordisk mytologiSvenska - Inbunden
ISBN: 9789158200470
Gods and Heroes from Viking Mythology - UsedEngelska - Inbunden
ISBN: 9780805237948
Nordisk mytologi : vikingatidens gudar och hjältarSvenska - E-bok
ISBN: 9789174693119
Gudar och hjältar i nordisk mytologiSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789174693706
Nordisk mytologi : vikingatidens gudar och hjältarSvenska - Okänt
ISBN: 9789174693690
Gudar och hjältar i nordisk mytologiSvenska - E-bok
ISBN: 9789174693102
Gudar och hjältar i nordisk mytologi av Brian Branston

Boken går in på djupet om de nordiska gudarna, jättar och hjältar. Här får du veta hur de första människorna kom till jorden enligt den nordiska mytologin, hur Embla och Ask blev till, vilka som gifte sig med varandra och vem som var barn till vem. Hur fick egentligen Tor sin hammare Mjölner? Det är bara en sak du får veta i denna story. Du får också följa med Lokes äventyr i Asgård och i Jotunheim. En intressant beskrivning över hur de fornnordiska sagorna kom till och hur de har bevarats ända fram till nutiden får du också läsa om. Som avslutning får du lära dig vem som är vem i den nordiska mytologin och du får också en presentation av alla bokens karaktärer och händelser.

Tycker du om nordisk mytologi och vill fördjupa dig i ämnet är detta en bok för dig. Den är lättläst och intressant. Jag tyckte själv att den var väl värd att läsa och jag har lärt mig mycket om hur gudarna hör ihop med varandra. Vart de bodde och vem som var barn till vem. Extra intressant tyckte jag att det var att få lära mig alla namn jag hört talas eller läst om. Nu vet jag vem som är vem och kan lättare hänga med i samtal och andra berättelser gällande nordisk mytologi.