En väktares bekännelser, #1

En väktares bekännelser

Elin Säfström
Stockholm är fullproppat med tomtar, troll, vättar och älvor. De flesta människor ser dem inte tack vare Tilda. Det är nämligen hennes ansvar att rådare och människor hålls ifrån varandra. I vanliga fall delar Tilda jobbet som stans väktare med sin mormor, men eftersom hon är i Norrland på ett särskilt uppdrag, är allt upp till Tilda nu. Ett angrepp av jordvättar i skolans källare hade räckt gott, och när det börjar rapporteras i nyheterna om folk som försvinner är det verkligen för mycket för en femtonåring, med bara en skabbig gammal hund till hjälp (även om han kan lukta sig till magiska överträdelser). I skolan finns dessutom Hakim, killen med världens brunaste ögon. Om han bara inte var helt trollbunden av överjordiskt vackra Natta, som av någon outgrundlig anledning verkar vilja bli vän med Tilda. Elin Säfström debuterar med en humoristisk ungdomsroman som på ett nyskapande sätt blandar samman nordisk folktro med urban fantasy till en nagelbitande spänningsroman full av magiska väsen.
2 utgåvor
Välj utgåva
En väktares bekännelserSvenska - Pocket
ISBN: 9789187707469
En väktares bekännelserSvenska - E-bok
ISBN: 9789188281159
Jag gillar boken! Till en början tyckte jag den var lite seg men det blev bättre när det var ungefär 75 sidor kvar. Då gick den från att vara en svag trea till en stark fyra. Jag gillar verkligen det humoristiska sätt författaren skriver på. Det känns som att Tilda är som en kompis man kan skoja och skämta med om allt.
Jag gillar verkligen den här boken! Jag gillar att den handlar om väsen men ändå är det en vanlig värld. Det har jag aldrig tidigare läst om. Det var en väldigt intressant infallsvinkel. Jag gillar och rekommenderar boken skarpt!