Den elakaste häxan i världen

The Wickedest Witch In The World
Bok av Kaye Umansky
Gammelhäxan tycker att hon har en ovanligt bra chans att vinna tävlingen "Världens elakaste häxa" det här året. Ett hus gjort av godis för att locka till sig barn, och så en stor ugn där man kan grilla dem! Men gammelhäxans plan var att fånga några trevliga och väluppfostrade barn. Hon förväntade sig inte ett par bortskämda ungar med attitydproblem ... Hur ska det gå för gammelhäxan - kommer hon att vinna den viktiga tävlingen? Och hur ska hon orka med de bortskämda syskonen Hans och Greta?
2 utgåvor
Välj utgåva
Den elakaste häxan i världenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789187667312
The wickedest witch in the world - Kaye UmanskyEngelska - Pocket
ISBN: 9781781122013
Super fin och lättläst bok med några bildinslag. Denna berättelse berättas från häxans perspektiv. Det visar sig att Maggis har länge velat vinna titeln "Den elakaste häxan" men hon är knappast elak. Eftersom hon inte gör några större elakheter, har hon fått avslag i tävlingen gång på gång. Men denna gång vann hon! Jaha, hur då? Det är vad denna bok kommer berätta. Maggis är häxan som lurade in Hans och Greta, men denna berättelse är lite mer roligare och barnvänligare. Det kan också hänvisas till uttrycket: skenet kan bedra.
Jag älskar boken! Den är rolig och jag gillar verkligen handlingen. Att den handlar om Hans och Greta är så roligt, och att de får en trevlig relation är bara så genialiskt. Sättet Umansky skriver på är bra och roligt. Det är lätt att relatera till häxan och barnens känslor. Jag tycker även att boken har en rolig titel. Den är lockande och omslaget är också tilltalande.
Jag tycker att det är en annorlunda och rolig twist på en saga. En bok som jag tror många barn kan gilla!