Den gudomliga gudrun

Bok av Elinor Fredriksson
Gudrun har bestämt sig. Hon ska göra gott! Här ska bringas ordning i världen och Gudrun räknar sig som utvald för uppdraget. Det gäller att påbörja detta uppdrag i liten skala och i väntan på att bli en stor visionär städar Gudrun skolan. Inte alla tar tacksamt emot hennes goda tjänster och Gudrun bidrar till en hel del tilltrasslade situationer. Tidvis blir det svårt att skilja på rätt och orätt, vän eller ovän. Till sin hjälp tar hon kökspersonalen och vännerna Annica, Anders och Herren. Under resans gång krävs en vilja av stål och en del förbannelser, men Gudrun är inte den som ger sig i första taget. Världen behöver godhet, så enkelt är det. Varför krångla till det?
3 utgåvor
Välj utgåva
Den gudomliga GudrunSvenska - E-bok
ISBN: 9789186775551
Den gudomliga GudrunSvenska - Inbunden
ISBN: 9789186775544
Den gudomliga GudrunSvenska - Pocket
ISBN: 9789176971079
Jösses! Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig av Elinor Fredrikssons roman "Den gudomliga Gudrun", men inte att den skulle vara den roligaste läsningen på länge! Det här var definitivt en riktigt bra start på 2019!

Visst, de flesta karaktärer var lite överdrivna, men med tanke på hur berättelsen är uppbyggd, köpte jag det. Jag utgick ifrån att de skulle vara så "extrema" (exempelvis skokasterskan).

Jag satt och fnissade och skrattade mig igenom hela boken. Jag läser gärna mer av Elinor Fredriksson i framtiden.