101 viner du måste dricka innan du dör

Bok av Andreas Kjörling
Författaren och sommeliern Andreas Kjörling listar 101 viner som alla bör dricka innan de dör. Listan utgörs av viner från hela världen i olika prisklasser. Boken är indelad i kategorierna vitt, rött, rosé, mousserande och dessertvin. Varje vin har en utförlig beskrivning och ekologiska och biodynamiska viner är särskilt utmärkta.
Tycker du att det är svårt att välja vin eller väljer du alltid samma vin när du är på systemet? Då är denna bok perfekt för dig. Den hjälper läsare att vidga sina vyer i vinvärlden. Det finns så otroligt många viner, druvor, stilar och producenter. Med denna bok får man lite hjälp på traven när det kommer till urvalet. Författaren har satt ihop en lista med 101 spännande viner i olika prisklasser och från olika länder. De flesta vinerna är faktiskt inte särskilt dyra. Jag antar författaren vill att de flesta läsare ska ha råd att köpa dem. Jag gillar även att författaren inkluderat biodynamiska viner.

Den är pedagogiskt indelad efter olika vinstilar och ger en utförlig beskrivning av varje vin. En inspirerande bok som passar såväl nybörjare som erfarna vinprovare!