Vilse

Bok av Evalotta Belin och Ola Belin
- Har du kommit bort? undrar en tant som inte alls är mamma. - Nej, det har jag inte, säger jag snabbt och går därifrån. Det är väl inte jag som är borta heller! Jag vet precis var jag är. Men mamma däremot. Hon måste ha kommit bort ... Flora är i affären med mamma när mamma plötsligt är borta. Tänk om mamma redan åkt hem? Då kanske Flora får leva hela sitt liv här. Tur att Flora kan så mycket! Som att man måste ha mat och vatten för att överleva. Och en eld för att bli varm. Vilse är ett underbart äventyr i mataffären. Häng med Flora när hon måste överleva i storköps-djungeln. Där det bakom varje hylla kan lura de galnaste faror och utmaningar
Vilse handlar om Flora som följer med sin mamma till affären för att handla mat. Flora brukar vara den som hämtar grejerna och lägger i kundvagnen och mamma läser på listan. Flora springer och hämtar en vara men när hon kommer tillbaka så hittar hon inte sin mamma. Var är mamma? Plötsligt blir turen till affären ett riktigt äventyr.
Det är en charmig och fantasifull berättelse om hur en tur till affären kan bli något helt annat än det som är tänkt. Hur ska man kunna hitta mat mitt ute i djungeln? Hur är det att dricka O`boy ur en sko? Det är en trevlig och söt liten bok men jag känner ändå ett visst mått av besvikelse. Författarnas tidigare böcker Tända lampan och Rut flyttar ut var helt fantastiska och den här når inte riktigt upp till samma nivå. Men för de lite mindre barnen kan det vara en alldeles lagom spännande läsupplevelse att följa med Flora till affären.