Jul på Monsterhotellet

Bok av Anna Hansson
Julen närmar sig på Monsterhotellet och det är mycket som ska hinnas med, utöver att ta hand om hotellets gäster. Det ska städas och pyntas. Den perfekta julgranen ska hittas, huggas och kläs. Julklappar ska slås in och julkakor ska bakas. Och så bestämmer sig Ulv och Ylva för att tar reda på om jultrollet finns på riktigt eller inte ... Boken är uppdelad i 24 korta kapitel, ett för varje dag i december ända fram till julafton. Svårighetsgraden passar för barn som kommit igång en del med läsningen, men boken är också perfekt för högläsning. Jul på Monsterhotellet är den sjätte boken i serien om varulvarna på Monsterhotellet. Precis som de andra böckerna i serien är den mer rolig än läskig. Om författaren: Anna Hansson är lärare och författare till ett stort antal barn- och ungdomsböcker. Hon skriver böcker som hon själv hade velat läsa som barn. Spännande, fantasifulla och roliga.
2 utgåvor
Välj utgåva
Jul på MonsterhotelletSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188009326
Jul på MonsterhotelletDanska - Inbunden
ISBN: 9788797001806
Jag gillar boken! Den är rolig och har huvudkaraktärer man vanligtvis inte stöter på, varulvar. Jag gillar språket och den har ett bra flyt. Jag tycker att kapitlen kunde varit mer sammanfogade ibland. Några gånger kändes det som att det inte var samma bok nästan. Utan det var som att det skulle vara tre kapitel bort. Jag gillar illustrationerna väldigt mycket! Det är roligt att de ska fånga jultrollet.
Boken har 24 kapitel och det är roligt att få följa Ulv och Ylva varje dag fram till Julafton. Och firar man inte jul kan man ju läsa boken på vintern.
Jag gillar boken och handlingen, men kapitlens början kunde varit lite bättre och mer sammanfogade.