Så är blir du miljonär i hängmattan

Bok av Per H. Börjesson

Den här boken lär dig hur du enkelt kan bli miljonär samtidigt som du ligger i hängmattan. Genom väldigt simpla strategier och regelbundet sparande är det mycket lättare än vad många tror, och den här boken lär dig hur just du kan lyckas. Utöver sparande berättar boken även enkla men användbara tankesätt kring privatekonomi.

2 utgåvor
Välj utgåva
Så här blir du miljonär i hängmattanSvenska - Pocket
ISBN: 9789197982887
Så här blir du miljonär i hängmattanSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789175239965
Det här är en bok som alla borde läsa för att ordna upp sin privatekonomi. På bara några få sidor lär den här boken dig hur du ganska enkelt kan bli ekonomisk oberoende, eller åtminstone ekonomiskt trygg oavsett vilken sits du sitter i. Bankerna vill övertyga oss privatpersoner att sparande och investerande är svårt, men den här boken bevisar motsatsen. Allt du behöver är tålamod.

Personligen besitter ja ganska goda kunskaper inom ämnet sedan tidigare, vilket gjorde att den här boken var aningen grundläggande för min del. Men samtidigt så är det alltid en bra idé att påminna sig om grunderna, som är så oerhört viktiga för ett lyckat sparande.

Boken tar upp olika definitioner av ekonomiska situationer och hur man kan nå dit. Begrepp som avkastning utreds, och jämförs mellan olika typer av placeringar av pengar. Vilken sorts placeringar är lämpligast hålla sig till, och hur hittar man dessa? Frågor som denna är precis vad boken besvarar.

Bokens viktigaste punkter är att regelbundet placera pengar i kvalitet och lång sikt. Regelbundna placeringar syftar till att alla borde kunna spara pengar varje månad, även om det bara rör sig om några hundralappar. Kvalitet syftar i bokens fall på bra svenska aktiebolag som har aktier tillgängliga på aktiemarknaden. Den långa sikten möjliggör ränta-på-ränta effekten som är oerhört kraftfull och gör det möjligt för alla att bli miljonärer.

Jag rekommenderar boken främst till personer som inte har så stor kunskap om sparande och investerande sedan tidigare, men tycker även att den kan vara intressant för en person som redan besitter en del kunskap.