Tatra

Bok av Lisa Hågensen
I dystopin PUREBRED råkade fem ungdomar från Norra Hellas på den ondskefulla rörelsen die Herrenvolk. Tillsammans med Ask, en äkta purebred från The Pure Breed Plant, kämpade, älskade och sörjde de, och de räddade varandras liv. Uppföljaren JAKTEN är mer en mörk och våldsam kärlekshistoria än en dystopi, och kan läsas fristående. Kärleken övervinner allt, sägs det, men gör den verkligen det? *** TATRA är den spännande fortsättningen på Jakten I - SIRI!
Tatra är den avslutande delen i serien Jakten, en dystopisk berättelse som främst riktar sig till unga vuxna.

”Europa, någon gång i framtiden.
Efter den fruktansvärda händelsen i Margorz är en av vännerna försvunnen, och rollerna har blivit ombytta – de har gått från att jaga till att jagas. Det finns inget annat val än att konfrontera hotet.

Utan en aning om fasan som väntar ger de sig iväg västerut för att sätta stopp för General Tarz. De fruktar att de två barn som tillverkades på The Pure Breed Plant kommer att användas till en ny elitistisk ras, eller att generalen har en ännu mer ondskefull plan på gång.

Innan deras resa är över tvingas en av dem att ta ett omstörtande beslut. Kommer det att rädda dem alla, eller är det förgäves?”

En spännande berättelse som kretsar mycket kring relationer och intensiva känslor, inte minst kärlek, men även sorg. Även det viktiga temat om en överlägsen människoras (die Herrenvolk) ligger i tiden, då högerextrema vindar blåser över Europa och många tycks glömt vår grymma historia.

Gillar språket, välskrivet med bra dialoger. Karaktärerna är lätta att tycka om och känna med, det är tydligt att de inte haft det så lätt i sina unga liv. Vi får följa de olika karaktärerna i korta kapitel, vilket skapar en stark motivation att läsa lite till och... lite till! Så det här var en bok som gick rasande snabbt att läsa ut.