Tusen och en Natt

Bok av Sofi Poulsen
Innehållsförteckning: Maria Lindgren: Ett uppdrag värdigt en gud..inna Camilla Amnell: Margaret och skatten Leif Wallsby: Hovnarren Mattias Lönnqvist: Sinbad rollspelaren Kenny Lidberg: Jordfäst Sara Nilsson Palmgren: Provinsens dotter (och de tre friarna) Daniel Brandt: 1001 Emelie Beijer: Legendens början Frida Windelhed: Ebenholtshästen Emil Haskett: Släpp ut oss My Lemon: Mannen och hans skugga Susanne Wiik Ekebergh: Augustiäpplen Peter Bergström: Kungen och slaktaren Aengeln Englund: Gudarnas bojor Cathrin Monell: Källarbarn Sandra Nordqvist: Fiskaren och anden Emelie Eliasson: Skuggan i ögonvrån Marija Fischer Odén: Aladdin och Wizard66
Tusen och en natt är en novellantologi med 18 noveller som tolkar sagorna i just Tusen och en natt. I originalet finns en övergripande berättelse - den om Scheherazade och kungen - som binder samman alla de andra och en sådan finns det även i denna.

Jag tycker den stora behållningen med en sådan här novellantologi är att få läsa många olika författare. Det kan iofs också göra läsningen svårare - alla noveller har sin egen stil och riktning. Nytt varje gång att sätta sig in i. Läsupplevelsen påverkar det dock inte negativt, det är som sagt roligt att upptäcka nytt och jag hittar noveller jag verkligen gillar. Släpp ut oss av Emil Haskett, 1001 av Daniel Brandt och Mannen av hans skugga för att nämna några. Gillar också greppet med ramberättelsen!