7+7 Brev i en orolig tid, tillsammans med Juha Itkonen

Bok av Kjell Westö och Juha Itkonen
På våren 1997 intervjuade den unga journalisten Juha Itkonen den framgångsrika författaren Kjell Westö, och hyste då också egna författardrömmar. Tjugo år senare dryftar två författare i sin brevväxling minnets väsen, faderskap, kulturell appropriering, #metoo, skidåkning, klimatförändringen och musik. När brevväxlingen avancerar förändras tonen och blir allt öppnare och allt mera förtrolig. Breven tar upp författaryrkets skuggsidor, avunden, besvikelserna och rädslorna. Men också dess lycka: möjligheten att röra sig fritt i tiden, rummet och sinnet.
2 utgåvor
Välj utgåva
7+7 Brev i en orolig tidSvenska - E-bok
ISBN: 9789523332584
7 + 7 : brev i en orolig tidSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789523332805
De två finländska författarna som känner till men inte känner varandra brevväxlar och breven publiceras i denna bok. Den ene 40+ och fyrabarnsfar, den andre 60+ och nyligen omgift. Ett modigt mansprojekt i en orolig tid kan tyckas - men det har de så också tänkt på!

Breven kommer att handla om stort och smått men mest stort. Föräldraskap, författarskap, #metoo, klimatförändringar. Åldersskillnaden ger en fin dimension.

Tyckte allra bäst om när de diskuterade sina författarskap. Kan en författare stå i vägen för sin bok? Att skriva självbiografiskt är det som att skriva ”dopad”?