Så har jag det nu

How I Live Now
Bok av Meg Rosoff
15-åriga Daisy behöver komma ifrån hemmet i i New York och skickas där för över sommaren till sina kusiner i England. Hon finner sig snabbt till rätta med livet på landet och trivs med sina kusiner som hon nu träffar för första gången. Men det finns en oro som växer sig allt starkare. Man talar om att ett krig är på väg att bryta ut. Så detonerar en bomb i London och många människor dör. Kriget är ett faktum. Den perfekta sommaren är plötsligt över. Så har jag det nu är en andlöst spännande ungdomsbok om kärlek, vänskap och om konsten att överleva i en tillvaro som rämnar.
Meg Rosoff fick ALMA-priset Astrid Lindgren Memorial Award) 2016.
Det här är en ungdomsbok som även kan läsas av vuxna.
15-åriga Daisy skickas från New york till sina kusiner i England för att tillbringa sommarlovet där. Under hennes vistelse bryter ett krig ut. Så småningom splittras kusinerna. Drömtillvaron blir en mardröm.
Det här är en dystopi och en kärlekshistoria i ett. Den handlar om kärlek, överlevnad och vänskap.

Jag tycker att det här är en bok som berör. Även efter att jag slutat läsa den så tänker jag på den. Boken är både hemsk och fin på en gång. Den berör svåra ämnen på ett så naturligt sätt att man förstår att de är en del av själva livet.