Hem ljuva hem

Film från 2001 regisserad av Dan Ying
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Det här är ett skrämmande drama om våld i hemmet. En liten familj, mamma (Kristina Törnqvist), pappa (Mikael Nyqvist) och son (Anastasios Soulis), med finns också pappans syster (Alexandra Rapaport).

Så som det brukar vara så får vi bilden av lycklig familj inledningsvis om vi endast betraktar dem ytligt. Sonen är filmens berättarröst och genom honom förstår man att lyckan inte är beständig och att mamman har slutat att le och skratta.

Plötsligt en kväll brusar mannen upp vid köksbordet där sonen sitter med sina läxor. Allting slutar i brutala misshandelsscener som inte går att må annat än dåligt över. Att då veta att detta är vardagsrealism för många gör att jag bara vill gråta.

Mamman vänder sig till kvinnojouren, för sonens skull, så är det många gånger med misshandlade kvinnor. Är på väg att bryta upp från förhållandet då en ny katastrof är ett faktum. Sonen har försökt att lösa problemet på egen hand.

Därefter följer en inre kamp hos dem alla där de håller på att slitas sönder i vardagen. Var och en på sitt sätt. Sakta gör pappan vad han kan för att återfå sonens tillit. Något väcks i sonen som gör att de alla kan leva vidare om än inte som en lycklig familj.

Starka skådespelarinsatser i en mörk, gripande film.