Fleabag

TV-program från BBC
"Fleabag" är en kort tv-serie i två säsonger, skriven och regisserad av brittiska Phoebe Waller-Bridge. Det är också hon som spelar huvudrollen Fleabag, en kvinna i 30 års åldern som med humor försöker ta sig igenom livets alla svårigheter.

Serien skildrar Fleabags liv som är fullt av såna svårigheter som en kan känna igen sig i. Om och om igen går det snett. En död mamma, och en ensam och distanserad pappa som är instängd i sig själv. En galen gudmor som plötsligt blivit ny plastmamma, och en bästa vän som dör. En outhärdligt svår relation till den alltför korrekta, ordentligt perfekta systern, och en omöjlig kärlek.

"Fleabag" är brutalt ärlig, många skratt och tårar har framkallats av denna otroliga serie. Allt är så väldigt känslosamt, på ett humoristiskt sätt. Phoebe Waller-Bridge tar upp många allvarliga och viktiga ämnen om livet och mänskliga relationer, men målar allt med Fleabags osäkerhet och rädsla för livet och ärligheten. Fleabags vilja att försöka göra livet lättare genom att skämta bort allt som är allvarligt präglar hela serien och oss som tittar. Om och om igen lyckas Phoebe Waller träffa helt perfekt rätt hos tittarna, med precis rätt repliker i precis rätt del av kroppen. Det är vackert, detta mästerverk.

Jag rekommenderar serien över allt annat.