Om en pojke

About a Boy
Bok av Nick Hornby
”Om en pojke” skriven av Nick Hornby är berättelsen om när en pojke som mött mer än en pojke ska behöva möta, träffar en man närmare fyrtio år som aldrig riktigt tagit tag i sitt liv och växt upp. I romanen får vi följa hur de träffas och hur deras relation utvecklas.
Markus är ensam. Egentligen kanske han inte bryr sig så mycket om det, det är nästan skönast så. Men så var det ju det här med att hans mamma försökt ta livet av sig. Om det skulle hända, var skulle han ta vägen då?

Will är också ensam. Kanske inte för att han inte har någon att vara med, utan snarare för att han inte orkar engagera sig i något så krångligt som att bygga relationer. Han lever på arvet från sin far som en gång råkade komma på en jullåt som slog igenom och försöker ta sig igenom livet så friktionsfritt som möjligt. Så en dag möter han Markus.

Om en pojke är en berättelse som berör, det handlar om en pojke som tvingats bli vuxen alldeles för fort och en vuxen man som aldrig riktigt har växt upp. Vi får följa Markus och Will i deras relation och hur de på olika sätt kan hjälpa varandra att växa och ta sig igenom livet.

Om en pojke är en både lättläst och humoristisk roman med ett djupt budskap. Jag kan därför rekommendera den till både erfarna och mindre erfarna läsare.