No Big Deal

Bok av Bethany Rutter
2 utgåvor
Välj utgåva
No Big DealEngelska - Okänt
ISBN: 9781509870059
No Big Deal
ISBN: 9781509876594
Sedan jag läste denna bok i våras har jag varit helt såld och det är en av de bästa böckerna jag någonsin läst. OBS: denna bok är på engelska och inte översatt till svenska men låt inte detta skrämma er, era bokälskande utforskare där ute för den här är helt underbar.

I boken möter vi Emily Daly som vet att hon är söt, snygg, smart, attraktiv och framförallt så vet hon att hon är tjock. Men hon älskar sin kropp och den hon är i denna kropp. På en hemmafest träffar hon Joe och redan från första sekund upptar han nästan all hennes uppmärksamhet. I början verkar han vara perfekt, men ju mer hon lär känna honom börjar tvivel gro i hennes inre. Är han verkligen allt hon drömt som och finns det något mer under den extremt attraktiva utsidan?

Med kompis gänget runt om kring sig, försöken att fånga Joes uppmärksamhet och hennes mamma som konstant provar det senaste inom bantningsdieter ställs Emily inför en kamp att fortsätta vara stark i den hon är och att inte förändra sig själv efter vad andra anser var "rätt".

Denna fantastiska bok uppmärksammar ett viktigt budskap, för både ungdomar och vuxna, om att älska sig själv och kroppspositivitet, att du behöver inte gå ner i vikt eller var smal för att var en "lyckad" person. Den rösten som Rutter tilldelar Emily i boken gör henne till en intressant och levande karaktär och de kortare parallella berättelser som exempelvis hennes vänner utgör är ett bra tillägg i bokens handling. Emilys säkerhet i sig själv gör att man älskar henne som karaktär men den utveckling i att hon även ibland möter motstånd med detta i boken gör henne till en mycket relaterbar karaktär. Hon lär oss läxan av att om ge oss med personer som accepterar oss precis som vi är och försöker trycka ner oss. Emily porträtterar helt enkelt en förebild vi borde se mer av i vårat samhälle.