UnPlugged

Brian MacKenzie
Det är dags att stanna upp i vardagen, ta ett djupt andetag och återställa våra vanor. Unplugged ger läsaren en plan för att använda teknologin för att förbättra sin hälsa och sina prestationsmål på ett smarta och hälsosammare sätt, samtidigt som man ansluter sina instinkter till den verkliga värld som vi lever i.
Under 2016:s första kvartal så köptes det över 19 miljoner träningsrelaterade produkter i USA, en 67 procentig ökning från året innan. Den globala träningsmarknaden förväntas under 2020 att växa till en 30 miljarder dollar industri. Majoriteten av dessa produkter på träningsmarknaden är antingen appar, teknologiska tillbehör eller enheter relaterade till träning och hälsa. Detta innebär att vi mer än någonsin inte bara tittar på våra handleder för att kontrollera tiden, utan också för att se hur många steg vi har tagit, kontrollera vår puls och se hur vi presterar jämfört med andra personer i vår omgivning.

Som ett resultat av vårt beroende av teknologin inom träningen så har vi förlorat vår medvetenhet om vad vi gör, hur vi känner oss och vad som händer runtomkring oss. Vare sig vi befinner oss i gymmet, på yoga, eller ute i naturen så förstör vårt ständiga behov att behöva kolla på den lilla skärmen i handen den rika upplevelsen vi har framför oss. Istället för en avkopplande och hälsosam upplevelse så har vi förvandlat dessa stunder till ännu ett mål vi kan bocka av på vår lilla enhet. Resultaten på denna enhet styr över vårt välmående, vår syn på vår förmåga och vår känsla av fullbordande. Med mycket felaktigheter i data och vaga uppskattningar kan dessa enheter skapa oss en självbild som är väldigt skev. Det är dags för oss att lägga ner våra telefoner och lära känna av vår egen kropp, att leva i nuet och skifta fokusen mot det som verkligen betyder något.