Vackra vinturer i Europa

Europas schönste Weinrouten
Bok av Ulrik Eeg
Boken innehåller 36 turförslag till några av Europas kändaste vinområden. Här finns bland annat information om Douro, Champagne, Bourgogne och Piemonte. De olika turerna illustreras med bilder och kartor samt information om de bästa vingårdarna i området, typiska druvsorter och mycket mer. Boken fungerar som reseguide och vinbok i ett.
Denna bok är ett måste för alla som gillar vin och resor! Med härliga bilder och informativ text guidar den läsaren till 36 olika vinturer runt om i Europa. Här finns såklart några av de mest berömda vinområdena, bland annat Bourgogne och Champagne i Frankrike, Piemonte i Italien och Douro i Portugal. Turerna går genom vinområden som har en rik historia såväl som vacker natur. Jag gillar framför allt denna bok för att den ger detaljerad information om varje vinregioner. Läsaren kan bland annat del av de kända vinerna från respektive område samt information om druvsorter, roliga event och mycket annat. Med andra ord är det en reseguide och vinbok i ett. Självklart finns det detaljerad information om vilka vingårdar som är värda ett besök samt praktisk information inför resan. Det är en mycket inspirerande och härlig bok som passar utmärkt för den vinintresserade.
Vackra vinturer i Europa är en bok skriven av Ulrik Eng som gavs ut i augusti 2019. Boken är en reseguide som skildrar Europas främsta vinlandskap. I boken får man flera förslag på turer att åka på runtom i hela Europa. Bland annat får vi besöka klassiska vinregioner som Alto Duoro, Piemonte och Bourgogne.

Genom boken är det inte svårt att slås av all den skönhet som präglar dessa regioner med vackra vingårdar, historiska byar och kulturrika miljöer. Boken är dessutom rikt illustrerad med vackra foton från de olika områdena för att ge dig en härlig försmak på vad du har att vänta dig om du tar steget att resa dit.

Klassiska vinregioner
Alto Duoro är en av de vinregioner som skildras i boken. Alto Duoro ligger i Portugal vid floden Duoros dalgång. Här finns sagolika vyer som du sällan skådat. Området förknippas främst med produktion av portvin. Ett annat svårslaget område som illustreras i boken är Piemonte i nordvästra Italien nära gränserna till Frankrike och Schweiz. För alla som drömmer om en italiensk vingård är detta området att flytta till. Området ligger i en fantastisk miljö, omgivet av Alperna åt tre håll. Några kända viner från Piemonte är bland annat Barbera, Barolo, Barbaresco och Dolcetto.

Tankar om boken
Boken kan rekommenderas till alla som är nyfikna på att resa runt till olika vinregioner i Europa. Den kan med fördel även läsas av personer som är intresserade av resor eller vin i allmänhet, men även av historieintresserade då mycket av regionernas historia också skildras i boken.